Sezonların bitmesi ile birlikte futbol takımlarımızda yaşanan en büyük heyecan ,yeni başkan ve yönetimin kimler olacağı. Önceki sezonun yoğunluğu ve yorgunluğundan dolayı genelde mevcut yönetimler tekrar aday olmazlar.Ama ben bunu doğru bulmuyorum,çünkü en büyük istikrar devamlılık. Dünya devlerine baktığımız zaman göreve gelen yönetimlerin uzun süreli kaldığı ve kalıcı başarılara imza attıklarını görüyoruz.Amaç koltuğa yapışıp kalmak ya da koltuk sevdası ile yerini kaptırmamak değil,kalıcı projelerle,istikrarlı takım kadroları ve en önemlisi tesisleşme ile birlikte oyuncu fabrikasına dönüştürülecek alt yapının temellerini atmak ve her geçen gün bu yapıyı üst seviyeye çıkarabilmek.

İnegöl'ümüzde yapılan kongrelerin sonrasında gelen yönetimlerin birinci hedefi,yapacakları ve üretecekleri projeler ile başarıyı yakalamış bir çok kulüpte olduğu gibi yönetimde istikrar,teknik kadroda istikrar ve futbolcu kadrosunda istikrarı yakalayarak hedeflenen başarının yakalanması olacaktır.Öncelikle Eşref Güç ve yönetimine başarılar diliyorum.Eşref başkanın tecrübesi ve bu işi seviyor olması olması,İnegölspor'un arzuladığı 1. Lige çıkma hedefine ulaştırır ümidindeyim. Başkanlığı döneminde alt yapının akademi liglerine katılması,profesyonel takımın final oynaması gelecek başarıların bir habercisi olabilir. Münür Kanar başkanın fedakarca,kısıtlı bir bütçe ile yakaladığı başarı,Eşref başkan ve yönetimin omuzladıkları yükün ağırlığını arttırsa da,altından kalkabileceklerine inanıyorum.Kemal Hastürk ve Bilal Özdemir gibi bu kulübe yıllarını vermiş iki abi,iki değer ile birlikte alt yapımızdan çıkan ve gelecek vadeden gençlerimiz ve isabetli transferler ile birlikte hedeflenen 1. Lige çıkmamak içten değil.Eşref Başkanın alt yapı konusunda ne kadar hassas olduğunu yakinen bilenlerden biriyim.Yeni geldiği bu süreçte,alt yapıya yapılabilinecek en kalıcı proje,alt yapının kendine ait bir tesisi olması.Alt yapının kendine ait bir tesisi olduğu takdirde,Türkiye'de alt yapısından çıkan futbolcuları ile isim yapmış bir kulüp olan İnegölspor, yine bir futbolcu fabrikasına döneceğine şahit olacaksınız.

Uzun yıllar sonra iki liste ile girilen Kafkasspor olağan genel kurulunda, Sabahattin Ordu ve yönetimi görevi devir aldı.Sahip olduğu camia ve aşk derecesinde takımının yanında yer alan taraftarı ile süper amatöre renk katan Kafkasspor, yıllardır hedeflenen BAL ligine,yapacağı doğru ve yerinde transfeler ile ulaşacağına inancım tam.Bu kulübün yapı taşlarından olan Aydın Ungan ile tekrar anlaşılması,yukarıda saydığımız teknik kadroda istikrar sözünün haklılığını ortaya çıkardı.Yıllardır alt yapıda verdikleri emekler ile bugün yakalanılan başarının mimarı olan Aydın Ungan,aynı başarıyı A takım bazında da yaşayacaktır.

Henüz yapılmayan Doğugücü kongresi için Osman Taşdemir liste çalışmaları yapıyor.Yeniden güçlü bir yönetim oluşturarak geçen yıl çok istenmesine rağmen çıkılamayan BAL ligine bu yıl kesin çıkmayı hedefliyorlar.Müthiş bir taraftar potansiyeli olan Doğugücü,BAL ligini çok rahat kaldırabilecek bir potansiyele sahip.

Kurtuluşspor'da Yusuf Sak ve yönetimi göreve geldi.özellikle alt yapıya önem vereceğini dile getiren Yusuf başkan,A takım bazında hedef yine BAL ligi.

Kurtuluşspor ve Kafkaspor'un en büyük avantajları,kendilerine ait bir tesislerinin olması.Bugün bir çok takımda olmayan bu tesisler hem alt yapıda hem A takım bazında yakalanılacak başarı için en büyük sermaye olabilir.

İnegölün köklü kulüplerinden Gençlergücü'nde Ayhan Çamlıdağ başkanlığında oluşturulan yönetim kadrosunun hedefi kaliteli bir takım oluşturarak tekrar BAL ligine çıkmak.

Aldığımız duyuma göre Erhan Ulu yeniden İsaörenspor'un başkanı olacak.Bu mütevazi köy takımımız süper amatöre renk katacak.

TÜM TAKIMLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM.....