O Allah ki, yeryüzündeki her şeyi sizin için yarattı. Sonra göğü yaratıp 7 kat olarak düzenledi. O Allah ki; her şeyi bilendir. (BAKARA 29)

Türkçemizdeki Gökyüzü kelimesi, K.Kerim'de sema kavramı ile karşılığını buluyor. Çoğulu semavat'tır. K.Kerim'de aynı cümle içinde; yer kavramı tekil olarak geçerken, sema kavramı daha çok çoğul olarak geçer. Sözlükte "yükseklik" anlamında bir isimdir. "Gök, bulut, yüksekte olan her şey, evin tavanı" gibi anlamlara da gelir.

7 kat sema ile ilgili K.Kerim'de birçok Ayet-i Kerime vardır:

MÜMİNUN 86. "Yedi kat göklerin Rabbi, azametli Arş'ın Rabbi kimdir? diye sor."

FUSSİLET 12. "Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semayı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, aziz, alim Allah'ın takdiridir."

İki gün ifadesini dünya günleri ile karıştırmak ve anlamak bizi yanıltmasın. Bu günler Allah'ın bildiği günlerdir. Dünya günleri; dünya ve güneş yaratıldıktan sonra biz insanlar için oluşmuş günlerdir.

Halbuki Allah Kainattaki zamanı ve günleri dünyayı yaratmadan önce yaratmıştı. Diğer gezegenlerin ve yıldızların da kendi ölçülerine göre günleri vardır. Bunların kimi bizim günlerimizden kısa, kimi de çok uzundur.

Hatta bizim zamanımızla binlerce yıl süren günler vardır. Bunlar Allah'ın günleridir. Bunların aslını ve ne kadar sürdüklerini bilmiyoruz.

Bilim adamları, yerkabuğunun bugünkü şeklini alabilmesi için milyonlarca yılın geçtiğini tahmin ediyorlar. Varın gerisini siz düşünün.

Dedimya bilmiyoruz. Aciziz. Teslim oluyoruz. İnandım, itaat ettim diyoruz.

TALAK 12. "Allah, yedi kat göğü ve yerden bir o kadarını yaratandır. Ferman bunlar arasından inip durmaktadır ki, böylece Allah'ın her şeye kadir olduğunu ve her şeyi ilmiyle kuşattığını bilesiniz."

MÜLK 3. "O ki, birbiri ile ahenktar yedi göğü yaratmıştır. Rahman olan Allah'ın yaratışında hiçbir uygunsuzluk göremezsin. Gözünü çevir de bir bak, bir bozukluk görebiliyor musun?"

NUH 15. Görmediniz mi, Allah yedi göğü birbiriyle ahenktar olarak nasıl yaratmış!

NEBE 12. Üstünüzde yedi kat sağlam göğü bina ettik.

Nahl Suresi 49. Ayet-i Kerime'den 7 kat semanın her birinde Allah'ın çeşitli kullarının var olduğunu, oralarda da yaşam olduğu sonucunu çıkarabiliriz.

"Göklerde bulunanlar, yerdeki canlılar ve bütün melekler, büyüklük taslamadan Allah'a secde ederler."

Son olarak şu yorumu da paylaşalım: Mevcut fen bilimleri, semanın katlarını; troposfer, stratosfer, ozonosfer, mezosfer, termosfer, iyonosfer ve ekzosfer şeklinde sıralamışlardır.

Bunlar aslında atmosferin tabakalarıdır. Bu sebeple K.Kerim'de geçen sema kavramını, atmosferin tabakalarıyla sınırlamak doğru bir yaklaşım gözükmüyor.

Akıl boşuna çırpınmasın. Bilim Hakikate teslim olsun. Uzaydaki Allah'ın kudreti karşısında akıl çaresiz, bilim acizdir.