Müddessir Suresinde konumuzla ilgili Ayet-i Kerimeler mealen şu şekildedir:

24. O Kafir dedi ki: "Bu Kur'an, etkileyici bir sihirden başka bir şey değildir." 25. Ve dedi ki: "Bu Kuran, bir insan sözünden başka bir şey değildir."

26. Ben onu Sakar cehennemine atacağım. 27. Sakar'ın ne olduğunu bilir misin? 28. O hiçbir şey bırakmaz yakar bitirir ve tekrar azap eder. 29. İnsanın derisini yakar kavurur.

30. Onun üzerinde ondokuz cehennem meleği vardır. 31. Biz cehennem için meleklerden başkasını görevlendirmedik. Onların sayısını da ancak inkar edenler için bir imtihan aracı yaptık. İstedik ki; böylece kendilerine kitap verilenler bilgi sahibi olsun, İnanan kimselerin de inancı artsın, Kendilerine kitap verilenler ve inananlar şüpheye düşmesinler,

Ve kalplerinde hastalık bulunanlar ve inkar edenler desinler ki;"Allah bu örneği vermekle ne demek istemiştir acaba?"

İşte böyle, Allah dilediğini sapıklık içerisinde bırakır, dilediğine de doğru yolu gösterir. Sahibin Allah'ın ordularını, O'ndan başkası bilemez. Bu insanlara ancak bir hatırlatmadır, bir öğüttür."

Rivayete göre, cehenneme atılacağı bildirilen bu kişi Velid b. Muğire'dir. Onunla haber şöyledir: "Velid b. Muğire, Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) yanına geldi. Rasulullah (s.a.v) O'na Kur'an okudu. Velid b. Muğire okunan Kuran'dan etkilendi. Kalbi yumuşar gibi oldu. Hatta Mekke'de Velid b. Muğire'nin Müslüman olduğuna dair söylentiler yayıldı.

Bu durumdan haberdar olan Ebu Cehil, ona gelip şöyle dedi: "Amca, kavmin senin için mal toplamak istiyor. Çünkü sen Muhammed'e gitmiş ve ondan bir şeyler istemişsin." Velid bu lafa kızar; "Kureyş'liler benim mal bakımından en zengin kişi olduğumu bilirler" der.

Ebu Cehil; "Öyleyse onun hakkında öyle bir söz söyle ki kavmin senin Muhammed'i inkar ettiğini görsün ve kendisinden hoşlanmadığını bilsin" diye teklifte bulundu.

Velid; "O'nun hakkında ne diyeyim? Andolsun ki, içinizde benden daha iyi söz ve şiir bileniniz yoktur. Andolsun ki; onun söylediği söz, bunlardan hiç birine benzemiyor. Vallahi o, öyle bir söz söylüyor ki; apayrı bir lezzeti var, altındaki her sözü yıkıyor ve hepsinin üstüne çıkıyor, hiç bir söz onun üstüne çıkamıyor." Dedi.

Ebu Cehil ısrar etti: Andolsun ki; sen O'nun hakkında bir şey söylemedikçe kavmin senden memnun olmaz." Velid'in iyice canı sıkılmıştı: "Beni bırak da o konuda düşüneyim." Dedi. Bir müddet düşündükten sonra kararını verdi. Resulullah'ın haber verdikleri hakkında; Bu, olsa olsa bir büyüdür" dedi. Bunun üzerine Allah Teala, Müddessir Suresi 11-30. Ayet-i Kerimeleri indirdi.