"Tek bir işaretle kıyamet başlatıldığı zaman, Yeryüzü ve dağlar kaldırılıp, tek bir darbeyle çarpılıp darmadağın edildiği zaman, İşte o gün olacak olur, kıyamet kopar. Gök yarılıp, o gün çökmeye yüz tutar." (HAKKA SURESİ 13-16)

KIYAMET GÜNÜNÜN DEHŞETİ: Tek bir işaret ile Kıyamet başlar. Tek bir darbe ile Dünya paramparça olur.Allah (c.c.) bu Ayet-i Kerimelerde Kıyamet gününün dehşetini haber vermektedir.

Tek bir işaretle kıyamet başlar. Bu görevli melek Hz.İsrafil'in sura üflemek olarak tanımlanan ilk işlevidir.Kıyamet başladığında; yeryüzü ve dağlar, kaldırılıp tek bir darbeyle çarpılıp darmadağın edilir. Bu bir yıkım ve ölüm anıdır.

Dünyanın ve içinde bulunduğu alemin tüm düzeni bozulur. Ne yörünge kalır, ne yer çekimi... Gezegenler ve yıldızlar yörüngelerinden fırlarlar. Birbirlerine çarparlar. Dünyanın dönüş istikameti tersine döner. Tek bir darbe ile paramparça olur. Kainat, ilk yaratıldığında olduğu gibi toz duman haline döner.

K.KERİM'DE KIYAMET SAHNELERİ: K.Kerim'de bir çok Ayet-i Kerime'de bu dehşet sahne tasvir edilir.Müzzemmil Suresi 14. Ayet-i Kerime'de kıyamet günü dağların parçalanması mealen şöyle anlatılır: "O gün yeryüzü ve dağlar sarsılır; dağlar çöküntü ile akıp giden kum yığınına döner."

Neml Suresi 87. Ayet-i Kerime mealen şöyledir: "Sur'a üfürüldüğü gün, -Allah'ın diledikleri müstesna-, göklerde ve yerde bulunanlar hep dehşete kapılır. Hepsi boyunları bükük olarak O'na gelirler."

Zümer Suresi 68. Ayet-i Kerime de mealen şöyledir: "Sur'a üflenince, Allah'ın diledikleri müstesna olmak üzere göklerde ve yerde ne varsa hepsi ölecektir. Sonra ona bir daha üflenince, bir de ne göresin, onlar ayağa kalkmış bakıyorlar!"

Ayet-i Kerimelerden anlıyoruz ki Kıyamet aşama aşama gerçekleşecek: Dünya ve içindekiler ölecek. Güneş ve diğer yıldızlar paramparça olacak. Kainatın mevcut düzeni son bulacak. İnsanlar, cinler ve Kainatta bulunan diğer varlıklardan sonra görevli melekler de ölecek. Baki olan Allah'tır. "O'nun zatından başka her şey yok olacaktır."

Bu başlık altında son olarak Kasas Suresi 88. Ayet-i Kerime'nin mealini paylaşalım: "Allah ile birlikte başka bir ilaha tapıp yalvarma! O'ndan başka ilah yoktur. O'nun zatından başka her şey yok olacaktır. Hüküm O'nundur ve siz ancak O'na döndürüleceksiniz."

HÜLASA: Almamız gereken mesajların özeti şudur: "Allah'a aitiz ve yine O'na döneceğiz"