"Andolsun biz, Musa'ya açık açık dokuz ayet verdik. (İSRA 101)

Ayet-i Kerime'de buyrulduğuna göre Hz.Musa'ya 9 mucize verilmiştir. Bu mucizeler K.Kerim'de farklı ayetlerde zikrdilmiştir. 9 mucizeyi şu şekilde sıralayabiliriz:

1- Büyük bir yılana dönüşen Hz.Musa'nın asası

2- Hz.Musa'nın ışık yayan, parlayan sağ eli

3- Sihirbazların tümünün oyun ve sihirlerinin bozulması

4- Kıtlık

5- Tufan

6- Çekirge afeti

7- Buğday güvesi afeti

8- Kurbağa afeti

9- Kan afeti

Bu mucizelerden 5 tanesi A'raf suresi 133.Ayet-i Kerime'de mealen şöyle geçmektedir: "Ve dediler ki: «Bizi sihirlemek için ne mucize getirirsen getir, biz sana inanacak değiliz.» "Biz de ayrı ayrı mucizeler olarak onların üzerine tufan, çekirge, haşere, kurbağalar ve kan gönderdik; yine de büyüklük tasladılar ve günahkar bir kavim oldular."

Bunlar inanmayan bir kavim için birer bela idi. İnkarları sebebiyle hepsi başlarına geldi. Bu belaların kalkması için Hz. Musa'ya yalvardılar, o da Allah'a dua etti ve belalar kalktı. Ancak onlar, "Ey Musa, sen gerçekten büyük bir sihirbaz imişsin!"diyerek inat ve inkarlarına devam ettiler.

Mekkeli Müşrikler de aynı iddiayı Resulullah Efendimiz'e(s.a.v) karşı yapmışlardır. Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) getirdiği bütün mucizelere de sihir demişlerdi.

Konumuzla ilgili Ayet-i Kerime'nin devamı mealen şu şekildedir: 101 — Andolsun ki Biz, Musa'ya dokuz tane apaçık ayet verdik. Sor İsrailoğullarına, hani onlara gelmişti de Firavun ona şöyle demişti: Ey Musa, doğrusu ben seni büyülenmiş zannediyorum.

102 — O da demişti ki: Andolsun ki sen, bunları göklerin ve yerin Rabbinin, açık deliller olarak indirmiş olduğunu biliyorsun. Ben doğrusu ey Firavun, senin mahvolacağını sanıyorum.

103 — Bunun üzerine onları memleketten sürmek istedi. Biz de onu ve beraberindekileri bütünüyle suda boğduk.

104 — Onun ardından İsrailoğullarına dedik ki : Haydin o memlekette siz oturun. Ahiret va'di geldiği zaman onları da sizi de bir araya getiririz.

Kavmini Allah'ın izniyle Mısır'dan çıkarıp, denizin yarılması mucizesiyle Fravun zülmünden kurtaran Hz.Musa'ya sonraki aşamalarda yine birçok mucize verilmiştir. Bunların bir kısmını hatırlatacak olursak: Asasını taşa vurması, taştan ırmaklar akması, bulutun üzerlerine gölge yapması, gökten bıldırcın eti ve kudret helvasının inmesi, Tur dağının başlarına kalkması, Hz.Musa'nın Allah ile konuşması, İsrailoğulları'na yıldırım çarptıktan sonra dirilmeleri, ölünün dirilip katilini söylemesi,,,

Aynca, Hz. Musaya, Allah teala tarafından, Tevrat'ta on emir verilmiştir. Bunların neler olduklarını kendisinden soran iki Yahudiye Resulullah Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Bunlar şu emirlerdir: 1-Hiçbir şeyi Allah'a ortak koşmayın, 2-hırsızlık yapmayın, 3-zina etmeyin, 4-Allah'ın, öldürülmesini haram kıldığı can'a, haksız yere kıymayın. 5-Suçsuz bir insanı, idarecilere şikayet etmeyin. 6-Sihir yapmayın. 7-Faiz yemeyin. 8-Numuslu kadınlara "Zina etti" diye iftirada bulunmayın. 9-Savaştan kaçmayın. 10- Cumartesi yasağım ihlal etmeyin."

Bunun üzerine onlar: «Biz senin peygamber olduğuna şehadet ediyoruz» dediler. Peygamber (A.S.) : «Öyle ise, dosdoğru iman etmenize engel nedir?» diye sorunca, dediler ki: «Doğrusu Davud Peygamber (A.S.) kendi soyundan peygamber eksik olmaması için Rabbine dua etmiştir. Bu durumda sana inanıp tamamen uyarsak, Yahudilerin bizi öldürmelerinden korkarız."