"Bu dönüş, sadece bir seslenmeye bakar." (NAZİAT13)

O'NA DÖNECEĞİZ

Sadece bir sesleniş...Ve dönüş başlar. Ayet-i Kerime'de geçen dönüş, Ahiret günü gerçekleşecek olan diriliştir. Bu Ayet-i Kerime Ahiret gününde dirilişe inanmayanlara bir cevaptır.

Onlar dediler ki: "Öldükten sonra biz, dünyadaki ilk halimize mi döndürüleceğiz, hem de çürümüş kemikler olduktan sonra mı?» Onlar kendi akıllarınca dirilişin imkansız bir şey olduğunu zanediyorlardı.

DİRİLİŞ EMRİ

Diriliş için Allah'ın tek bir emri yeter. Sadece bir seslenme... Bu seslenmeye inananlar şükrederek cevap verirler.

Allah(c.c.) için yaratılış veya diriliş çok kolaydır. Ol der olur. Bu emir geldiğinde insanlar başta olmak üzere ölen tüm canlılar dirilip ayağa kalkarlar.

Müminler, Dünyada iken inandıkları diriliş gerçekleştiğinde "Elhamdülillah" diyerek ayağa kalkarlar. Kafirler için ise bu seslenme bir çığlık gibi gelir. Korku ve dehşetle dirilip ayağa kalkarlar.

"Birdenbire kendilerini mahşerde buluverirler."

SURA ÜFLEMEK

K.Kerim ayetlerinden ve Hadis-i Şeriflerden, Kıyametle görevli olan Melek Hz.İsrafil'in Kıyamet aşamasında Allah'ın emri ile 2 defa görev yapacağını biliyoruz. Bu görev Sura üflemek olarak tanımlanmıştır. Sura üflemeyi elindeki bir boruyu üflemek olarak hayal etmek eksik olur. İşin aslını Allah (c.c.) bilir. Günümüz deyimi ile biz buna "düğmeye basmak, komut vermek, birşeyi çalıştırmak, şifreyi girmek" diyebiliriz.

Bu komut 2 defa verilecektir. Birincisinde kıyamet kopar, evrendeki canlı cansız tüm yaratıklar yok olur. İkincisinde diriliş ve Allah'ın huzuruna gelme gerçekleşir.

Kamer Suresi 50. Ayet-i Kerime'de şöyle buyrulur: "Bizim buyruğumuz, bir anlık bakış gibi, bir tek sözden başka bir şey değildir."

Nahl Suresi 77. Ayet-i Kerime de mealen şöyledir: "Göklerin ve yerin gaybı Allah'a aittir. Kıyametin kopması ise, göz açıp kapama gibi veya daha az bir zamandan ibarettir. Şüphesiz Allah, her şeye kadirdir."

NAZİAT SURESİ

Naziat Suresi'nde ilgili Ayet-i Kerime'ler mealen şöyledir: 6, 7, 8, 9. Birinci üflemenin (kainatı) sarstığı, onu ikinci üflemenin takip ettiği gün, işte o gün yürekler kaygıdan oynar, gözlerini korku bürür.

10, 11. «Öldükten sonra biz, dünyadaki ilk halimize mi döndürüleceğiz, hem de çürümüş kemikler olduktan sonra mı?» derler.

12. «O zaman bu, bizim için çok zararlı bir dönüş olur» dediler.

13. Bu dönüş, sadece bir seslenmeye bakar.

14. Birdenbire kendilerini mahşerde buluverirler.

4