"De ki: Gerçekten siz, yeri iki günde yaratanı inkar edip O'na ortaklar mı koşuyorsunuz? O, alemlerin Rabbidir." (FUSSİLET 9)

Böylece onları, iki günde yedi gök olarak yarattı ve her göğe görevini vahyetti. Ve biz, yakın semayı kandillerle donattık, bozulmaktan da koruduk. İşte bu, aziz, alim Allah'ın takdiridir." (FUSSİLET 12)

K.Kerim'de geçen 6 sayısını işlerken Araf Suresi 54. Ayet-i Kerime'yi incelemiştik. Ayet-i Kerime mealen şöyledir:

"Şüphesiz ki Rabbiniz, gökleri ve yeri altı günde yaratan, sonra Arş'a istiva eden, geceyi, durmadan kendisini kovalayan gündüze bürüyüp örten; güneşi, ayı ve yıldızları emrine boyun eğmiş durumda yaratan Allah'tır. Bilesiniz ki, yaratmak da emretmek de O'na mahsustur. Alemlerin Rabbi Allah ne yücedir!" (ARAF 54)

Göklerin ve Yerin 6 günde yaratılması ile ilgili görüşleri bu Ayet-i Kerime başlığı altında ayrıca paylaştık.

Fussilet Suresi'nin 9 ve 12. Ayet-i kerimeleri ise bu 6 günün, 2 günlük bölümlerinden bahsetmektedir.

Bu Ayet-i Kerime'lerden öğreniyoruz ki; yerin yaratılışı 2 gündür. Yedi göğün yaratışı da 2 gündür.

Önce yer yüzünün yaratıldığını sonra da gökyüzünün yaratıldığını yine K.Kerim'den öğreniyoruz: "Yerde ne varsa hepsini sizin için yaratan, sonra göğe yönelip onları yedi gök halinde düzenleyen O'dur." (Bakara, 29)

Naziat Suresi 27-33. Ayet-i Kerimeleri de dikkate aldığımızda sıralamanın şöyle olduğunu anlıyoruz:

1-Önce yer yüzü yaratıldı ( 2 günde)

2- Sonra 7 kat gökyüzü yaratıldı (2 günde)

3- Yaratılışın son aşamasında yeryüzü dağ, su ve bitkiler gibi varlıklarla düzenlendi. (2 günde)

Böylece yaratılışla ilgili bize bildirilen 6 gün tamamlanmış oluyor.

Ayet-i Kerime mealen şöyledir:

«Sizi yaratmak mı daha zordur, yoksa göğü yaratmak mı? Ki onu Allah bina edip yükseltmiş ve şekil vermiştir. Gecesini karanlık yapmış, gündüzünü aydınlatmıştır. Ardından yeri düzenlemiştir. Suyunu ondan çıkarmış ve otlak yeri meydana getirmiştir. Dağlan yerleştirmiştir. Bunları sizin ve hayvanlarınızın geçinmesi için yapmıştır.» (Naziat, 27-33)

Yaratılışın 6 günde olması ile ilgili şu hususu tekrar paylaşalım: K.Kerim'de geçen "gün" kelimesi, 'an, devir, dönem, vakit, müddet, aşama' anlamlarına gelmektedir. Buradaki günü dünya günleri ile kıyaslamak bizi yanıltabilir. Henüz dünya yaratılmadan, dünyaya ait günler de takdir edilmeden, Allah'ın yaratmasını haftanın günleri ile sınırlamak doğru olmaz. Bu günler bizim bildiğimiz ve kullandığımız günler değildir. Bunlar Ahiret günleridir.