"Şayet insanların küfürde birleşmiş bir tek ümmet olması (tehlikesi) bulunmasaydı, Rahman'ı inkar edenlerin evlerinin tavanlarını ve çıkacakları merdivenleri gümüşten yapardık. Evlerinin kapılarını ve üzerine yaslanacakları koltukları da (hep gümüşten yapardık).Ve onları zinetlere boğardık. Bütün bunlar sadece dünya hayatının geçimliğidir. Ahiret ise, Rabbinin katında, Allah'ın azabından sakınıp rahmetine sığınanlara mahsustur. (ZUHRUF SURESİ 33-35)

DÜNYA KAFİRLERİN CENNETİ

Bir tek ümmet olmak, bir tek güç olmak demektir. Allah Kafirlerin dünyada tek bir güç olmalarını istemez. İster ki Müminler güç ve iktidar sahibi olsun.

Rahman olan Allah, dünyada Mümin kafir ayrımı yapmadan, insanın gayret ve çalışmasına göre de rızkını taksim ediyor.

Kafirlerin Dünyada sahip olduğu varlık ve imkanlar, Müminleri aldatmamalı. Küfrün artmasına ve tek bir güç olmalarına sebep olmasaydı, Allah (c.c.) onların zenginliklerini daha da arttırırdı.

Öyle ya cahil insanlar, "kafirlerin hiç derdi tasası yok, tüm varlık ve zenginlik onlarda" deyip küfre rağbet gösterirler ve böylece küfür Dünyada tek güç olabilirdi.

Kafirlerin zevk ve eğlencede sınırları yokmuş gibi gözükse de fakirlik, hastalık, kaza, bela, yaşlılık ve ölüm onlarda da var. Zengin kafirlerin ve güçlü küffar ülkelerinin varlığı bizi yanıltmasın.

"Bütün bunlar sadece dünya hayatının geçimliğidir."

Dünya zenginliğinin Ahiret zenginliği yanında değeri hiç gibidir.

YAŞAM DENGESİ

Dünyada yaşamamız Allah'ın rahmetinin bir sonucudur. İnsanlar başta olmak üzere Dünyadaki tüm varlıkların rızkı Allah'a aittir.

Allah Rahman'dır. Dünyada Mümin Kafir ayrımı yapmadan tüm kullarını yaşatır ve geçimlerini sağlar. Dünya malının paylaşımı Allah'a aittir. Mülk O'nundur. Dilediğine dilediği kadar verir.

İnsanların kiminin zengin, kiminin fakir olması dünya işlerinin görülmesi içindir. Bu da bir imtihan sebebidir. Bu bir yaşam dengesidir.

Nasreddin hocaya sormuşlar; "Hocam neden bazı insanlar sağa, bazı insanlar sola gidiyor, herkes başka bir yön tutturmuş gidiyor?" Nasreddin Hoca demiş ki: Herkes aynı yöne giderse dünyanın dengesi bozulur ve dünya bir tarafa düşer." (PAZARTESİ GÜNÜ DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)