"Şayet insanların küfürde birleşmiş bir tek ümmet olması (tehlikesi) bulunmasaydı, Rahman'ı inkar edenlerin evlerinin tavanlarını ve çıkacakları merdivenleri gümüşten yapardık. Evlerinin kapılarını ve üzerine yaslanacakları koltukları da (hep gümüşten yapardık).Ve onları zinetlere boğardık. Bütün bunlar sadece dünya hayatının geçimliğidir. Ahiret ise, Rabbinin katında, Allah'ın azabından sakınıp rahmetine sığınanlara mahsustur. (ZUHRUF SURESİ 33-35)

Bütün Dünya senin olsa ne olur? Hastalık var, yaşlılık var, ölüm var. Hepsinin sonu var. Asıl değerli olan Allah'ın rahmeti ve cennetidir.

Zuhruf Suresi 32. Ayet-i Kerime'de Allah (c.c.) mealen şöyle buyurmaktadır: "Rabbinin rahmetini onlar mı paylaştırıyorlar? Dünya hayatında onların geçimliklerini aralarında biz paylaştırdık. Birbirlerine iş gördürmeleri için kimini ötekine derecelerle üstün kıldık. Rabbinin rahmeti onların biriktirdikleri şeylerden daha hayırlıdır."

DÜNYANIN SİNEK KANADI KADAR DEĞERİ YOK

Dünya dediğin nedir ki? Varsın kafirlerin evleri altından olsun. Resulullah Efendimiz (s.a.v) Dünyanın malı mülkü ile ilgili buyuruyor ki: "Dünyanın, Cenab-ı Hakkın yanında bir sinek kanadı kadar kıymeti olsaydı, kafirlere bir yudum su dahi nasib etmezdi."(İbni Mace, Zühd 3; Tirmizl Zühd: 13)

Dünya, Ahiretin tarlası ve İmtihan alanı olduğu için kıymetlidir. Yoksa fani dünyanın servet ve zevklerinin Allah katında sinek kanadı kadar bile değeri yoktur.

Bu mesajın, Dünya kafirlerin olsun şeklinde anlaşılması yanlıştır. Alınması gereken mesaj şudur: Dünyada en güzel şekilde yaşamaya çalış ama Dünyaya tapma. Dünyanın sahibi olan Allah'a kulluğu ihmal etme.

Hz. Ömer (r.a), bir gün Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) yanına çıkmış ve yattığı hasırın Allah Rasulü'nün bedeninde bıraktığı izleri görünce ağlamıştı. Gözü yaşlı demişti ki: "Ey Allah'ın elçisi, içinde bulundukları debdebe ve tantana içindeki şu Kisra'ya ve Kayser'e bak. Sen ise Allah'ın yaratıkları arasından seçtiği zatsın."

Resulullah Efendimiz (s.a.v) yattığı yerden doğrulmuş ve şöyle buyurmuştu: "Ey Hattab'ın oğlu, yoksa sen şüphede misin? Onlar öyle bir kavimdirler k; onların iyilikleri dünya hayatlarında hemen verilmiştir. Bunun dünyada onlara, ahirette de bize olmasından hoşnud olmaz mısın?" (İbn-i Kesir)

Resulullah Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki: "Dünya müminin zindanı, kafirin cennetidir." (Tirmizi, IV, 562; Müslim, IV, 2272; İbn Mace, II, 1378; Müsned, II, 323, 389, 485.)

Dünyanın tüm nimetleri cennet nimetlerinin yanında zindan gibi kalır. Cehennem azabının yanında dünyanın tüm dertleri de cennet gibi kalır. Bu yüzden cennete girecek olan Mümin için dünya zindan gibidir. Cehenneme girecek olan kafir için de dünya cennet gibidir.