İLK UZAY YOLCULUĞU: Bir noktaya daha dikkat çekelim: Hz.Adem dünyada yaratılmamıştır. Hz.Adem ve Hz.Havva'nın yaratılışı dünya dışında gerçekleşmiştir. İlk yaratılışın gerçekleştiği alem Cennetin de içinde bulunduğu alemdir. Hz.Adem ve Hz.Havva buradan alınarak dünyaya indirilmişlerdir. Bu dünyada insanlık tarihinin başlangıcıdır.

Bakara Suresi 36 ve 38. Ayet-i Kerimeler bu insanlık tarihin delilidir.

36-Biz buyurduk ki; "Birbirinize düşman olarak yeryüzüne inin.""Belirli bir vakte kadar Yeryüzünde kalıp, orada yaşayacaksınız" 38-Onlara buyurduk ki; "Hepiniz oradan, Cennet'ten çıkın. Yeryüzüne inin. Orada sizi imtihan edip doğru yolu göstereceğim."

2 günahkar insan ve 1 İblis, Cennet aleminden alınarak yeryüzüne indirildi. Neden cenneti kaybettiler? İblis, Allah'ın emrine karşı gelip Adem'e hürmet secdesi etmediği için. Adem ile Havva da İblis'e uyup yasak meyveden yedikleri için... Cennetten çıkarılmak ve dünyaya indirilmek onların cezası oldu.

Ebu Hüreyre (r.a), Rasulullah Efendimiz'in (s.a.) şöyle buyurduğunu bildirmiş: "Güneşin doğduğu en iyi gün Cuma günüdür. O günde Adem yaratıldı. O günde Adem cennete girdirildi ve o günde Adem dünyaya indirildi.[1]

Günümüz tabiri ile buna ilk uzay yolculuğu diyebiliriz. Hem de ne yolculuk... Milyarlarca galaksilerin ve uzay diye tanımladığımız sınırsız boşluğun ötesinden bir yolculuk... Bu yolculuk; ayrılık, gözyaşı ve pişmanlıkla başladı.

AYRILIK VE KAVUŞMA: Adem babamızla Havva annemiz dünyanın farklı yerlerine indirilmişlerdi. Hasan el-Basri(r.a) der ki: "Hz.Adem (a.s.) Hindistan'a, Hz.Havva Cidde'ye indirildi."[2]

Çok uzun süre birbirlerini aradılar. Ve Mekke'de Arafat dağında kavuştular. O gün kavuşma günü, Arefe günü oldu. Bugün hacıların hac ve tevbe için buluşmaya devam ettiği Arafat, ilk buluşmaya o gün sahne oldu.

Adem babamızla Havva annemiz günahlarından dolayı başkasını suçlamadılar. Hatayı kendilerinden buldular. Allah'a sığınıp tevbe ettiler ve affedildiler.

Araf suresi 23. ayet-i kerime bununla ilgilidir: "O ikisi dediler ki; Rabbımız biz kendimize zulmettik, eğer Sen bizi bağışlamaz ve bize acımazsan, elbetteki hüsrana uğrayanlardan oluruz"

İblis ise suçu hep Hz.Adem'de buldu. Kin ve hasedinden vazgeçmedi. Hep üstünlük davası güttü. Bu sebeple tevbe etmedi. Cennette başladığı düşmanlığına dünyada da devam etti. Kıyamet gününe kadar da insanın peşini bırakmayacağına dair yemin etti. Allah (c.c.) hikmetiyle İblis'e kıyamet gününe kadar mühlet verdi. Böylece imtihan sırrında şeytan da yer aldı.

Hz.Adem babamız ve Hz.Havva annemiz, birbirlerini dünyada da tamamladılar. İlk çocuklarını, geldikleri bu gezegende ellerine alırlar. Artık bütün çocukları dünya seması altında doğacaktır. Yeryüzündeki ilk aile de onlardır. İlk akrabalık bağları da onların çocukları arasında örülmüştür. İlk medeniyeti onlar kurdular.

İnsan neslinin ulaşabildiği heryer onun dünyası olacaktır. Ay ya da Mars, ya da bir başka gezegen... İnsanın, baba ve annesinin geldiği yere dönebilmesi ancak ölüm ile mümkün olacaktır. Çünkü Hz.Adem ve Hz.Havva'nın yaratıldıkları yere geri dönüşleri ancak ölüm sonrasında mümkün olmuştur.