"Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. Dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları, dilediğine de erkek çocukları bahşeder. Yahut onları, hem erkek hem de kız çocukları olmak üzere çift verir. Dilediğini de kısır kılar. O, her şeyi bilendir, her şeye gücü yetendir." (ŞURA 49-

GÜLDÜREN DE AĞLATAN DA O'DUR: Konuyla ilgili diğer ayet-i kerimeler mealen şöyledir: Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur.Ve çalışması da ileride görülecektir.Sonra ona karşılığı tastamam verilecektir.Ve şüphesiz en son varış Rabbinedir.

Doğrusu güldüren de ağlatan da O'dur.Öldüren de dirilten de O'dur.Şurası muhakkak ki rahime atıldığında nutfeden, erkek ve dişiden ibaret olan iki çifti O yarattı.Şüphesiz tekrar diriltmek de O'na aittir.Zengin eden de yoksul kılan da O'dur."[1]

KIYAME SURESİ: "İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır! O, döl yatağına akıtılan meninin içinden bir nutfe-sperm değil miydi? Sonra bu, alaka (aşılanmış yumurta) olmuş, derken Allah onu insan biçiminde yaratıp şekillendirmişti.Ondan da iki eşi, yani erkek ve dişiyi var etmişti. Peki bunları yapan Allah'ın, ölüleri tekrar diriltmeye gücü yetmez mi?"[2]

HÜLASA: Mülk Allah'ındır ey Can! Bedenimiz, cinsiyetimiz bize emanettir Allah'tan. Kız, erkek evlatlarımız da öyle... Ey erkek, Allah seni bir kadın olarak yaratabilirdi.

Ey kadın, dilerse Allah seni de bir erkek olarak yaratabilirdi. Bu cinsiyyette olman Allah'ın takdiri ve bir imtihanıdır. Kadın ya da erkek, kul olarak yok birbirimizden farkımız. Sen hangi bedende olursan ol, kulluğunu en güzel şekilde yerine getirmeye çalış.

Bedenin, nefsinin ve şeytanın esiri olmasın, alemlerin Rabbi huzurunda secdeye kapansın. Çünkü bu yolculuğun sonunda yine O'na döneceksin... Bedeni ile ilgili engel, özür, arıza ve hastalık yaşayanlar da üzülmesin Can!

Bu durumu imtihan bilsinler. İmtihanı kazanırlarsa onları daha güzel bedenler bekliyor.

CENNET ÇARŞISI: Bu bölümü Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) bir müjdesi ile kapatalım:

"Cennette, cennetliklerin her hafta gittikleri bir çarşı vardır. Orada, yüzlerine ve elbiselerine cennet kokuları üfleyen bir kuzey rüzgarı eser ve böylece güzellikleri daha da artar.

Eskisinden daha güzel ve yakışıklı olarak eşlerinin yanına döndükleri zaman, aileleri onlara: "Vallahi güzelliğinize güzellik katılmış." derler. Onlar da: "Vallahi yanınızdan ayrılalı beri siz de daha bir güzel olmuşsunuz." Derler.


[1] Necm suresi 39-48

[2] Kıyame suresi 36-40