"Yahut onları, hem erkek hem de kız çocukları olmak üzere çift verir. Dilediğini de kısır kılar. O, her şeyi bilendir, her şeye gücü yetendir." (ŞURA 50)

Allah insanı erkek ve dişi olmak üzere çift yaratmıştır. Yaratan Allah'tır. O dilediğine evlat verir, dilediğine vermez. İster erkek çocuk verir, ister kız... Kimine evlat verir imtihan eder, kimine vermez imtihan eder. Doğum yapmıyor ya da hep kız evladı doğuruyor diye kadınları suçlamasın. Ne doğurmak kadının elindedir, ne de erkek evladı doğurmak... Kök ve nesil bendedir diye erkek de gururlanmasın. Erkek de bu konuda acizdir. Allah dilediği erkeği kısır kılar.

Zavallı insan bilmeli ki herşey Allah'ın elindedir.Var O'nun, varlık O'nun...Mülk sahibi O'dur. Evlat ve mal, her ne varsa sahip olduğumuz, aslında gerçek sahibi biz değiliz. Heşey bize emanet...

Her konuda Peygamberler biz insanlara örnektir. Bu konuda da peygamberlere bakalım: Hz.Şuayb ve Hz.Lut'un sadece kız çocukları oldu. Hz.İbrahim'in sadece erkek çocukları oldu: Hz.İsmail ve Hz.İshak... Hz.Muhammed'in (s.a.v) hem kız hem erkek çocukları oldu. Erkek çocukları: Kasım, Abdullah ve İbrahim. Kız çocukları: Zeynep, Rukiye, Ümmü gülsüm ve Fatıma.Hz.Yahya ve Hz.İsa'nın hiç çocukları olmadı. (Beyzavi, 2/176)

Yaratılış konusundaki örneklere bakalım: Hz.Adem'in anne babası yok. Topraktan yaratıldı. Hz.Havva'nın anne babası yok. Hz.Adem'in özünden yaratılmıştır. Hz.İsa'nın babası yok annesi var. Bir mucize olarak babasız yaratılmıştır. Bunların dışındaki tüm insanlar bir erkek ve dişiden yaratılmıştır. Bu Allah'ın dünyadaki genel yaratılış kanunudur. Allah kulunu dilediği şekilde yaratır. Bunun için de bir erkek ve dişiye ihtiyacı yoktur. Hz.Adem'in yaratılışı buna örnektir. Hz.İsa'nın da babasız yaratılması bir istisna olmuştur. Bu istisna insanlar için bir ayet ve mucizedir.

"Hünsa" hakkındaki hüküm nedir derseniz? Hem erkeklik hem dişiliği birlikte bulunduran kimse için ağır basan cinsiyeti yönünde karar verilir.

Bu konuda İbni Abbas'ın (r.a.) şu rivayeti vardır: Resulullah Efendimiz'e (s.a.v) hem erkeklik hem de dişilik uzvu olan bir çocuk hakkında: "Neye göre kendisine mirasçı olunur." diye sorulmuş; Resulullah Efendimiz de (s.a.v) "Küçük abdestini bozduğu yere göre." buyurmuştur.

Konuyu tamamlaması açısından Yunus Suresi 49. Ayet-i Kerime'yi de paylaşalım: "Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. Dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları, dilediğine de erkek çocukları bahşeder."

Konuyla ilgili diğer Ayet-i Kerimeler mealen şöyledir:

39. Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. 40. Ve çalışması da ileride görülecektir. 41. Sonra ona karşılığı tastamam verilecektir. 42. Ve şüphesiz en son varış Rabbinedir.43. Doğrusu güldüren de ağlatan da O'dur.44. Öldüren de dirilten de O'dur. 45, 46. Şurası muhakkak ki (rahime) atıldığında nutfeden, erkek ve dişiden ibaret olan iki çifti O yarattı. 47. Şüphesiz tekrar diriltmek de O'na aittir. 48. Zengin eden de yoksul kılan da O'dur. (NECM SURESİ)

36. İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır! 37. O, döl yatağına akıtılan meninin içinden bir nutfe-sperm değil miydi? 38. Sonra bu, alaka (aşılanmış yumurta) olmuş, derken Allah onu insan biçiminde yaratıp şekillendirmişti. 39. Ondan da iki eşi, yani erkek ve dişiyi var etmişti. 40. Peki bunları yapan Allah'ın, ölüleri tekrar diriltmeye gücü yetmez mi? (KIYAME SURESİ)