K.KERİM'DE TEVHİD AYETLERİ: K.Kerim'de geçen, Allah'ın birliği ile ilgili ayet-i kerimeler şunlardır: "İlahınız bir tek Allah'tır. O'ndan başka ilah yoktur. O, Rahmandır, Rahimdir." (BAKARA 163)

TANRI ÜÇTÜR» DEMEYİN: "Ey ehl-i kitap! Dininizde aşırı gitmeyin ve Allah hakkında, gerçekten başkasını söylemeyin. Meryem oğlu İsa Mesih, ancak Allah'ın resulüdür, (o) Allah'ın, Meryem'e ulaştırdığı «kün: Ol» kelimesi(nin eseri)dir, O'ndan bir ruhtur. Şu halde Allah'a ve peygamberlerine iman edin. «(Tanrı) üçtür» demeyin, sizin için hayırlı olmak üzere bundan vazgeçin. Allah ancak bir tek Allah'tır. O, çocuğu olmaktan münezzehtir. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. Vekil olarak Allah yeter." (NİSA 171)

ALLAH, ÜÇÜN ÜÇÜNCÜSÜDÜR» DİYENLER: "Andolsun «Allah, üçün üçüncüsüdür» diyenler de kafir olmuşlardır. Halbuki bir tek Allah'dan başka hiçbir tanrı yoktur. Eğer diye geldiklerinden vazgeçmezlerse, içlerinden kafir olanlara acı bir azap isabet edecektir." (MAİDE 73)

O ANCAK BİR TEK ALLAH'TIR: "De ki: Hangi şey şahadetçe en büyüktür? De ki: (Hak peygamber olduğuma dair) benimle sizin aranızda Allah şahittir. Bu Kur'an bana, kendisiyle sizi ve ulaştığı herkesi uyarmam için vahyolundu. Yoksa siz, Allah ile beraber başka tanrılar olduğuna şahitlik mi ediyorsunuz? De ki: «Ben buna şahitlik etmem.» «O ancak bir tek Allah'tır, ben sizin ortak koştuğunuz şeylerden kesinlikle uzağım» de." (ENAM 19)

İKİ TANRI EDİNMEYİN: "Allah buyurdu ki: İki tanrı edinmeyin! O ancak bir Tanrı'dır. O halde yalnız benden korkun!" (NAHL 51)

RABBİNE İBADETTE HİÇBİR ŞEYİ ORTAK KOŞMA: "De ki: Ben, yalnızca sizin gibi bir beşerim. (Şu var ki) bana, İlah'ınızın, sadece bir İlah olduğu vahyolunuyor. Artık her kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, iyi iş yapsın ve Rabbine ibadette hiçbir şeyi ortak koşmasın." (KEHF 110)

HALA MÜSLÜMAN OLMAYACAK MISINIZ? "De ki: Bana sadece, sizin ilahınızın ancak bir tek Allah olduğu vahyedildi. Hala müslüman olmayacak mısınız?" (ENBİYA 108)

İLAHINIZ, BİR TEK İLAH'TIR: "Biz, her ümmete -(Kurban kesmeye uygun) hayvan cinsinden kendilerine rızık olarak verdiklerimiz üzerine Allah'ın adını ansınlar diye- kurban kesmeyi gerekli kıldık. İmdi, İlahınız, bir tek İlah'tır. Öyle ise, O'na teslim olun. (Ey Muhammed!) O ihlaslı ve mütevazı insanları müjdele!" (HACC 34)

ALLAH EVLAT EDİNMEDİ: "Eğer Allah bir evlat edinmek isteseydi, elbette yarattıklarından dilediğini seçerdi. O yücedir. O, tek ve kahhar olan Allah'tır." (ZÜMER 4)

TEK ALLAH'A İBADET EDİN: "(Onlara denir ki:) İşte bunun sebebi şudur: Tek Allah'a ibadete çağrıldığı zaman inkar edersiniz. O'na ortak koşulunca (bunu) tasdik edersiniz. Artık hüküm, yücelerin yücesi Allah'ındır." (MÜMİN 12)

ORTAK KOŞANLARIN VAY HALİNE!"De ki: Ben de ancak sizin gibi bir insanım. Bana ilahınızın bir tek İlah olduğu vahy olunuyor. Artık O'na yönelin, O'ndan mağfiret dileyin. Ortak koşanların vay haline!" (FUSSİLET 6)

O İLKTİR: "O ilktir, sondur, zahirdir, batındır. O, her şeyi bilendir." (HADİD 3)

HÜLASA: Allah (c.c.) hem yaratan, hem yaşatan, hem öldüren, hem yöneten, hem hüküm koyan, hem de hesaba çeken olarak bizim bir tanemizdir. Aklımızda, gönlümüzde, fikrimizde, inancımzıda, sözümüzde ve davranışlarımızda, ilk sırada hep Allah (c.c.) olmalıdır.