Ziraat Türkiye Kupası belki büyük takımlar için çok fazla şey ifade etmiyor ama İnegölspor ve diğer alt lig takımları için çok önemli. İnegölspor, kendisi için maddi getirisi yüksek olan bu turnuvada gruplara kaldı ve serüven en az 6 maç daha devam edecek.

Sarıyer karşısında ligde izlediğimizden biraz farklıydı İnegölspor. Orta sahada Emrah -Hacı Mustafa ikilisi önlerinde de Berkay'la mücadeleye başladık. Forvette, bu sezon attığı tek golü yine bir ZTK karşılaşmasında atmış Eren vardı.

İlk 20 dakikada İnegölspor etkiliydi. İsmail, Ömürcan'ın sağ kanattan getirdi topa iyi yükseldi ve takımı öne geçirdi. Golden sonra Sarıyer oyunu dengeledi. Genel anlamda uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştılar. Karşılıklı ataklar sonuç vermeyince ilk yarı 1-0 sonuçlandı.

İkinci yarıda daha etkili olan taraf Sarıyer'di. Önce beraberliği sağlayıp sonra da öne geçtiler. Öne geçtikten hemen sonra 10 kişi kalınca tamamen geriye yaslanan Sarıyer'e karşı teknik ekip diziliş anlamında bir değişikliğe giderek oyunu rakip yarı alana yığdı. 5 dakikada gelen 2 golle de İnegölspor, zor da olsa gruplara kalmayı başardı.

Bu maç İnegölspor'un defansif anlamda en dağınık olduğu maçtı. Zaten yenilen ilk gol savunma hatasından geldi. Emrah-Hacı Mustafa ikilisi ilk yarıda oyunu kontrol etse de ikinci yarıda Berkay ve hücum hattıyla bir türlü etkin bağlantıyı sağlayamadılar. Bunda Sarıyer'in yaptığı agresif baskının da etkisi olduğunu söylememiz gerek. Hücum hattıyla bağlantı sağlanamayıp Berkay da ikinci forvet gibi orta sahadan kopuk kalınca Sarıyer oyunu tamamen istediği gibi oynamaya başladı.

Lig maçlarında Emrah-Oğuz ikilisinin bozulmama sebebi de bu olsa gerek. Hücum oyununda etkili değiller ama defansif anlamda ikisi de çok önemli rollere sahip. Bu maçın özellikle ikinci yarısında rakip hem kanatları etkili kullanıp hem de bir dirençle karşılaşmadığı orta sahada dönen topları alınca İnegölspor sahasına tamamen yerleşti. Sarıyer 10 kişi kalmasaydı İnegölspor'un bu maçı kazanma ihtimali sıfırdı.

Maçtaki tek sarı kartlı oyuncunun ikinci sarı kartı görüp oyundan atılması büyük bir şans iken maçın en önemli anı Sarıyer'in 2-1 öndeyken değerlendiremediği pozisyondu. Kontratakta kaleci Hamdi Tevfik'le karşı karşıya kalan oyuncu golü yapabilse maç orada biterdi. Hamdi Tevfik çok önemli kurtarış yaparak takımın maça tutunmasını sağladı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda yola devam etmek lig için bir sorun teşkil edecek. Eğer hedef Ptt 1. Lig ise kupa maçlarına alternatif oyuncularla devam edilmeli. Kimse İnegölspor'dan gruptan çıkmasını veya çeyrek final, yarı final oynamasını beklemiyor. Bence teknik heyet de ligde şans veremediği tüm oyunculara kupada şans versin.

Zaten bu yıl İnegölspor için dalgalı bir yıl olacak izlediğimiz maçlar bunu gösteriyor. Net bir oyun anlayışı hala yok. En azından ligde ideal 11 ile mücadele edilsin. En az kayıp ligde yaşansın. Ziraat Türkiye Kupası da hem oyuncular hem taraftar için geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da hoş bir anı olarak kalmaya devam etsin.