ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

Kırık Leblebi-Açık Yoğurt: Yetmişli yıllar İnegöl'de bir bakkal, dükkanına bir kuruyemiş dolabı koydu, kuruyemiş de satacaktı. Sevilen de bir insandı, İlk gün konu komşu hayırlı olsun alışverişi yaptılar.

Bir müşteri geldi; "Kırık leblebi var mı?" dedi. Kırık leblebi yoktu. Sade, tuzlu, şekerli leblebi vardı ama kırık leblebi almayı akıl edememişti. "Yarın gelir kardeşim." diyebildi.

Kısa bir süre sonra bir başka müşteri yine kırık leblebi sordu. Bu böyle devam etti. On beş, yirmi dakika aralıklarla kırık leblebi soruyorlardı. Sonunda dayanamadı yine kırık leblebi soran bir müşteriye "Oğlum sen bu leblebiyi ağzına atınca kırılmayacak mı, kırılacak. O zaman ne bu kırık leblebi ısrarı."

Müşteri genç gülmemek için kendini dükkandan dışarı zor attı. Yapılan bir şakaydı. Kırık leblebi olmadığını fark eden bir dostları o kişileri peş peşe gönderiyordu.

Bir başka zaman da başka bir esnafımıza aynı yoğurt tası ile peş peşe açık yoğurt sormuşlardı.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

PROF.DR.GÜRSOY ALAGÖZ: 02 Mart 1968 Ardahan-Posof'ta doğdu, ailesi Artvinlidir. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 1994 yılı mezunudur. Uzmanlık eğitimini 1995-1999 yılları'nda Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptı. 1999 Kasım'ında İnegöl Devlet Hastanesine Göz hastalıkları Uzmanı olarak atandı. Nisan 2000'de Başhekim oldu. İnegöl'de bulunduğu dönemde özel muayenehane'de açarak hasta kabul eden Alagöz Sosyal hayatın içinde de yer almaya özen gösterdi. Aralık 2002'de oluşturulan ilk İnegöl Kent Konseyi Üyesidir. İnegöl Aydınlar Ocağı Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olup İnegöl'de bulunduğu süre içinde de yönetim kurulu üyeliğini sürdürmüştür. İnegöl'den sonra Bolu İzzet Baysal Üniversitesi ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde çalışan Alagöz 2007 yılında doçent oldu. 2012 yılından itibaren Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olarak mesleki kariyerini sürdürmektedir. Türk Ocakları Sakarya Şube Başkanlığı görevini de uzun süredir yürütmektedir.

Kaynakça : www.gursoyalagoz.sakarya.edu.tr, https://www.facebook.com/gursoy.alagoz

AZİME ALAN: Milli sporcu, atlet. 01.01.2000 tarihi İnegöl doğumludur. İlköğretimini Alanyurt İlköğretim Okulu'nda yaptı. İnegöl Nene Hatun Kız Meslek Lisesi öğrencisidir. 800 Metre Yıldızlar'da yarışmaktadır, bir çok kez Bursa Birinciliği vardır. Temmuz 2015 ve Temmuz 2016 tarihlerinde Sırbistan Srnka Şehrinde milli formayı giyerek ülkemizi temsil etti. Osmangazi Belediyesi Spor Kulübü sporcusudur. Beden Eğitimi Öğretmeni ve Atletizm Antrenörü Mehmet Çetin nezaretinde çalışmalarını sürdürmektedir. Kaynakça : 10.12.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.