Okumakta olduğunuz yazı, tamamen Kıraathane muhabbetidir. Şahsımın, ne bir eksiltmesi, ne de bir arttırması (Dahli) Yoktur.

Yani Sağır duymaz ise uydururmuş durumu kesinlikle değildir.
Cam kenarındaki, Föterlü Hakkı derki; " Bu ne gardaşım akşam sivri sinekler yedi bitirdi. Vallahi uyuyamadım ya la."

Öbür taraftan şoför Durmuş; "Doğrudur abim. Eskiden Alinur başkan zamanındayken her akşam İlaçlıyorlardı. Hatta bizim boyacı çocuklar p100 nen mazot yakıyorlardı. Ee şimdi Böyük şehire bağlandık hafta da bi ya ilaçlıyola, ya ilaçlamıyola. Sebep olanları Rabbim bildiği gibi yapsın.
Vallahi AKP'ye Oy moy vemeycez bundan gayri."

Kenar masada uyuklayan Kazım emmi, kızarak olaya dahil olur: "Ya gardaşım AKP değil Ak Parti diyeceniz. "

Kıraathanenin en yaşlısı, hacı amca'da; "Ak Parti Kara parti, ne fark ede, hepsi aynı b..kun soyu demli?"

Öbür taraftan kahveci Şükrü muabbete dahil olur:

"Ya bilader geçen kadınlar mevlitten gelirken köpekler kadınların etrafını bi sardı. Bak inanır mısınız kahveden kaç kişi çıktık zor kovaladık. Tabi kadınlar bayağı korkmuşlar."

"Hele bitanesi diyor ki; İnşallah bi gün Belediye başkanının olur, Kaymakamın olur, ne bileyim Ekabirden birinin Çoluk çocuğuna saldırsın bu köpekler. Bak o zaman nasıl topluyolar. Aha da bundan sonra bu belediyeye oy moy yok. Diye konuşa konuşa gitti kadınlar."

Öbür taraftan Enişte de olaya dahil olur:

"Haklı abi, kadınlar. Bizim mahallade de 3. katlara su çıkmıyor. Geçen hafta kaç kişi santrafiş taktırdık. Abi kim sorarsa Uludağ'ın Eteklerindeyiz En pahalı su bizde. Bizde de olmasına rağmen içemiyoz da. Şişe suyu içiyoz. Yok abi bu belediye 25 senedir bunların Elinde, Bunlarda artıkan Metal yorgunluğu var. İyi bi alternatif çıksın da Belediyeyi bu seçimlerde değiştirelim gari.

Kenarda sessiz duran amma okkalı laflar eden boyacı Kamuran ayağa kalkar;

"Abi yeni duydum MHP Belediye Başkanlığına içimizden, bizden birini hazırlıyormuş. Valla benim Oyum belediye seçimlerinde MHP'ye gari.
Yetti bu metal yorgunla abi. 25 Senedir Belediyeledele, Tratuar taşı, çocuk parkı, pestival. Tratuartaşı, çocuk parkı, pestival. Bizim paraları böle böle İSRAF EDİYOLA."

Emekli İmam Ramazan Hoca tartışmalara Noktayı koyar: "Sokak hayvanlarını sevdiğimiz kadar, sokak insanlarını sevmezsek bir adım ileriye gidemeyiz."

GARİP FAKİİ.