Yüce Rabbimizin bize verdiği nimetleri sayarsak sayamayız:"Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız asla sayamazsınız.Şüphesiz Allah çok bağışlayandır ve çok merhamet edendir"(Nahl,18).

Rabbimizin bize verdiği en büyük nimetlerden bir tanesi de sağlık nimetidir.Alimlerimizin "Her şey zıddıyla bilinir" dediği gibi insan bir şeyi kaybedince değerini anlar.Ama o zamanda iş işten geçmiş olur.

Resulullah (sav) "İki şey vardır ki onlar hakkında insanların çoğu aldanış içerisindedir. Bunlar; sıhhat ve boş vakittir." buyurduğu sağlık nimetinin değerini gerçekten bir çoğumuz bilmiyoruz.Oysa sağlıklı olmak İslam dininde ibadet yapmanın ilk şartları arasında gelir.Herhangi bir Fıkıh kitabına bakınız Oruç tutmak,Hacca gitmek v.b. ibadetlerin ilk şartlarında sağlıklı olmak geliyor.

Mutlaka duymuşsunuzdur.Adana'da yaşayan Yasin ASMA isimli bir kardeşimizin ilk zamanlar son derece sağlıklı iken birkaç senedir yaşadığı zor hastalıkla mücadelesi ve en önemlisi tevekkülü ve sabrı beni derinden etkiledi.

Yasin ASMA kardeşimizin hastalığını anlatmaya çalıştığı yazısını okuyunca adete sarsıldım.Kardeşimiz yazısına şöyle giriş yapmış:" BENİM DURUMUMDAN DERS ve İBRET ALIP HAYATA DAHA POZİTİF BİR GÖZLE BAKMANIZI SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIM".

Bu girişten sonra yazısına şöyle devam ediyor:

" Bu fakir 5 yıldır dünyada çaresi, tedavisi olmayan ALS HASTALIĞI ve MOTOR NÖRON olarak ta bilinen illet hastalık ile mücadele ediyor. Hastalığımın son durumu şu şekildedir"

-"EL ve AYAKLARIMI hiç bir şekilde KULLANAMIYORUM. Hatta kullanmak bir yana üzerime konan sineği kovmaktan aciz bir vaziyette hareket kabiliyetimi tamamen yitirmiş durumdayım..."

-"Bu fakir; YEMEK YİYEMİYOR. Göbeğimin hemen altında açılmış olan PEG deliği sayesinde şırınga (enjektör) ile mama vererek besleniyorum..."

-"Bu fakir; KONUŞAMIYOR. Şu anda bazı kelimelerin anlaşılabilmesi için çok çaba sarf ediyorum ve olağanüstü bir efor sarf ediyorum..."

-" Bu fakir; AĞLAYAMIYOR. Ağlamaya göz yaşımın yakıcı olduğundan dolayı son vermek zorunda kalıyorum..."

-" Bu fakir; GÜLEMİYOR. Ağız içindeki kaslar erimiş olmasından ve yeterli diyafram olmayışından ayrıca çenemin kaymış olmasından dolayı gülme eylemini gerçekleştiremiyorum..."

-" Bu fakir; UYUYAMIYOR. Ve her sabah sabahlayabildiğimiz için RABBİMİZE HAMD EDİYORUZ ..."

-" Bu fakir; OTURAMIYOR. Vücuttaki kaslar eridiğinden dolayı ..."

-" Bu fakir; BOYNUNU TUTAMIYOR. Vücudun tamamında olduğu gibi boyun kısmında dik durmasını sağlayan kasların erimesinden dolayı...

Bu kardeşimiz (Allah acil şifalar ihsan etsin) daha bir çok rahatsızlığını dile getirdikten sonra asıl şükretmeyenleri utandıran ve adeta sözün bittiği yerde yazısını şöyle bitiriyor:

-" Umarim bu fakirin derdini ve sıkıntılarını okuduktan sonra sahip olduğunuz GERÇEK ZENGİNLİĞİN " farkına vararak bu zenginliğin şükrünü eda etme noktasında çok iyi bir hisse almışsınızdır. Şayet bu zenginliğin farkına var(a)mayarak ufak tefek maddi veya manevi sıkıntılardan dolayı hayatı yaşanmaz bir hal alıp bu durumu çevresine yansıtan bir insansanız size seslenmek istiyorum.

Yukarıda saymış olduğum ve hayatımı çileye çeviren bu sağlık sorunlarımı para karşılığında bana verecek olan var mı ! ? Ve soruyorum " KİM MİLYONER OLMAK İSTER ! ? "