İnegölspor kazanmaya devam ediyor. Tokatspor, Niğde Belediyespor galibiyetlerinden sonra Sarıyer'i de mağlup eden temsilcimiz bu hafta itibarıyla kesin olarak kümede kaldı. Sezon başında "İnegölspor kesin olarak kümede kaldı" tarzı bir yazı yazacağım aklımın ucundan geçmezdi ama hayırlısı böyleymiş diyelim.

Sarıyer karşısında son haftalarda kazanan kadroyu bozmadı Ergün Hoca. Ancak bu kazanan kadro maçın ilk yarısında istenen futbolu maalesef ortaya koyamadı. Sarıyer, kupada karşılaştığımız ön eleme maçının ilk yarısında olduğu gibi yine İnegölspor'dan daha etkiliydi. Oyunun kontrolünü genel olarak ellerinde tuttular. Savunma ve orta alan pas bağlantıları güçlüydü ve çoğunlukla oyunu yerden kanatlara doğru açıp ön bölgede etkili olmaya çalıştılar. İlk yarının son bölümünde buldukları golle de ilk yarıyı 1-0 önde kapattılar.

İkinci yarıya İsmet-Ömürcan değişikliğiyle girdi İnegölspor. Maçın başından itibaren orta alan oyuncularına pas alternatifi sağlamakta güçlük çeken kanat bekleri ve hücumcuları ikinci yarıda oyuna daha fazla girince ön alanda daha etkili İnegölspor izledik. Özellikle Ömürcan, oyuna girer girmez etkili driblingleriyle rakip savunmanın dengesini bozdu. Penaltıya sebep olan pozisyonda da harika ortasıyla adeta penaltının asistini yapmış oldu. Skor 1-1'e geldikten sonra iki takımın da galibiyete çok yaklaştığı pozisyonlar oldu. Sarıyer'in etkili ataklarına Şener müthiş oyunuyla geçit vermedi. Orta alanın çok hızlı geçildiği ve savunma güvenliğinin ikinci planda olduğu son dakikalarda Oğuz, birkaç ters topta İnegölspor hücum oyuncularını pozisyona soktu. Son dakika golleri her zaman önemlidir; İnegölspor, Hasan'ın son dakika golüyle galibiyeti elde etti ve taraftara coşkulu bir sevinç yaşatarak ligde 10. sıraya yükseldi.

İnegölspor için ligde artık bir hedef kalmasa da takım artık oynadığı oyundan keyif alıyor. Bunu ligin ilk yarısından itibaren görebilseydik muhtemelen şu an Play-Off potasındaydık. Sahada yardımlaşma sezon başından itibaren göremediğimiz seviyede. Bu sebeple de sahada hata yapmaktan çekinmeyen, keyif alan bir takım geç de olsa ortaya çıktı. Tek bir oyuncu hariç. Sahada hala takım arkadaşlarına negatif enerji veren, takıma katkısı sıfır olduğu halde trip yapan, kaybettiği birkaç kilit toptan sonra durup duruken sakatlanan bir oyuncu var. Ve bu oyuncuyu taraftar hala alkışlıyor, destek veriyor. Neyse. Kalan maçlarda olabildiğince fazla puan kazanarak ligi en iyi noktada bitirmeyi hedefleyecek İnegölspor. Bu maçlar genç oyuncular için de birer şans olabilir. Forma verildiği takdirde genç oyuncularımızdan iyi performans göreceğimizden şüphemiz yok.

Henüz konuşmak için erken olsa da İnegölspor'un önümüzdeki yılın hesaplarını yapmaya başlaması gerek. Sezonun son bölümündeki oyuncu performansları muhtemelen önümüzdeki yılki kadro yapılanmasına ışık tutacak. Kalan 3 maçta genç oyunculardan da faydalanarak toplayabildiği kadar puan toplayıp sezon genelinde yüzü gülmeyen taraftarın, sezon sonunda en azından biraz gülümsemesine sebep olsun İnegölspor. Önümüzdeki maçlar için İnegölspor'a başarılar diliyorum.