CHP İnegöl İlçe Başkanının Perşembe akşamı Gençlik Kolları Başkan Adayının tanıtımında söylediği sözleri tartışıyoruz bir kaç gündür.

'Kindar ve dindar nesil istemiyoruz' sözleri ile ulusalda dahi gündem olan Kemal Bey, mevzuyu toparlayayım derken daha da işi çıkılmaz hale soktu.

Oysa Kemal Torun -bir eğitimci olarak- Perşembe akşamı madem hükümetin eğitim politikasını eleştirecekti cümleleri kurarken daha da doğru sıralayabilirdi.

Mesela 'Dindar olarak yansıtılan ancak giderek kindarlaşan bir nesil' diyebilirdi kendi penceresinde.

Ancak o direk dindarları hedef almayı seçti. Kindar kısmı tamam da İnegöl gibi bir yerde dindarlığa adeta bodoslama girmek olmadı.

Hem kendi cenahından hem de toplumun büyük kesiminden eleştiri aldı. CHP'liler bile bu açıklamayı içine sindiremedi.

Biz İnegöl Online ile birlikte Cumartesi günü canlı yayın yaparak; Kemal Torun'a bu açıklamayı bunun yanında yeni süreçte yapmayı planladıklarını soracaktık.

Kemal Bey canlı yayın yerine parti binasında tüm basın mensuplarıyla buluşmak istedi. Yazılı metine gömülerek okudu da okudu.

Açıklaması da kimseyi tatmin etmedi. Türkiye'de en ufak sıkıntıda duymaya alıştığımız 'Dış Güçler' muhabbetini yerele indirgedi.

Oysa yanlış anlaşıldım, demek istediğim başka bir şeydi diyebilirdi. Özür dileyerek bu tartışmanın üstünü kapatabilirdi.

Yeni seçilen başkan kötü başladı. Muhtemelen bundan sonra yapacağı her açıklamada dindarları hedef alan açıklaması akıllarda yer alacak. Bunu silmeyi başarması da zor gibi.

İnegöl CHP için zor bir yer. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun İnegöl'e ayrı bir önem verdiğini biliyoruz.

Bursa'yı kazanmanın yolunun İnegöl'den geçtiğini de son yerel seçim bize gösterdi. Buna rağmen İnegöllülere olabildiğince ters bir açıklama ile göreve başlamak CHP için işi biraz daha zorlaştıracak.

Seçimlerde bu açıklama malzeme olarak da kullanılacak iktidar cephesi tarafından. İşte bu yüzden konuşurken 2 kez düşünmek gerekiyor İnegöl'de Kemal Bey.