Cumartesi akşamı Anadolu Gençlik Derneği'nin düzenlediği 'Kuran Ziyafeti' programına katıldım.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İnegöl Temsilcisi Kenan Alemdar İmam Hatip Lisesinden sınıf arkadaşım. 5 yıl aynı sınıfı paylaştık.

Kenan Alemdar Karadenizliliğin verdiği heyecanla konuşan, değer verdiğim biri. Fakat kendisiyle siyasi görüşlerimiz İmam Hatip döneminden beri hiç uyuşmaz. Geçen 14 senede de hala uyuşamıyoruz.

Kuran Ziyafeti programında ne yazık ki siyasi içeriği çok olan bir konuşma yaptı Alemdar. İçerisinde bir cümleye çok takıldım. Diyor ki 'Dünyanın %99'u Müslüman olsa, namaz kılsa, oruç tutsa ama Müslümanlar dünyaya egemen olmasa bir ehemmiyeti yok.'

Ben bunun tam tersini düşünüyorum. Dünyanın hiçbir ülkesinin başında bir tek Müslüman olmasa, dünyayı gayri Müslümanlar idare etse ama cennete aday Müslüman sayısı %99 rakamında olsa. Cennete gidecek kişi sayısı çok daha fazla olsa. Cehenneme aday kişi sayısı %1 oranında kalsa.

Ben dinin amacının dünyayı ele geçirmek olduğuna hiç inanmadım, inanmıyorum da. Efendimiz (sav) yola çıkarken dünyayı ele geçirme amacıyla çıkmamış ki. O bir kişiyi daha Müslüman yapabilir miyim, bir kişiye daha Allah'ı anlatabilir miyim düşünce ve anlayışında olmuş.

Osmanlı ülkeleri fethederken dünya egemenliğini değil, Allah ve Resul'ün ismini daha ilerilere taşımayı hayal etmiş.

Velhasıl dünya egemenliği bir kenarda dursun ama dünyada cennete namzet kişi sayısı artsın. Günahkar Müslüman olsa da -bizler gibi- hiç olmazsa cennet ihtimali olsun.

Bir hikaye anlatırlar hani. Bir adamın biri sahilde denizyıldızlarını tek tek atarmış da biri ne yapıyorsun, sahil denizyıldızı dolu, ne anlamı var ki bu yaptığının demiş. O da dönmüş birini daha atmış ve bak bunun için bir anlamı var artık demiş.

Bırakın o sahil birilerinin olsun ama o denize atılan denizyıldızlarının sayısı daha da artsın.