Kent Konseyi İnegöl'ün önemli eksiklerini kapatmayı sürdürüyor. Aslında ben Kent Konseyi'nin 'Kaldırım İşgali'ni sonlandıran çalışması sonrası 'Bunu yaptılar ya. Bundan sonra hiçbir şey yapmasalar da olur' yorumunu yapmıştım.

Fakat çeşitli vefa programlarını 'Vefa Gecesi' ile taçlandırması sonrası Kent Konseyi'ne yaklaşımımı değiştirdim. Daha fazlasını yapıyorsanız, durmayın. Allah yolunuzu açık etsin.

Haydar Cerrah başkanlığındaki Kent Konseyi, çalışma gruplarıyla birlikte önemli çalışmalara imza atıyor. Bu bazen sokak hayvanları için çağrılar oluyor. Bazen kadınların sorunlarının kamuoyu ile paylaşılması oluyor.

Bir başka zamanda İnegöl'de şiir ve edebiyat geceleri olarak hayat buluyor. Velhasıl Kent Konseyi, İnegöl'e değer katıyor.

Haydar Cerrah dönemi öncesi bir dönem içinde de yer aldığım Kent Konseyi, çok özel bir program daha düzenledi. İnegöl'ün değerlerini 3.kez İnegöllülerle buluşturdu.

O insanların heyecanını, kiminin doğduğu, kiminin futbol oynadığı, kiminin memuriyete başladığı yerden böyle bir vefa gösterimine karşı kurduğu cümleleri belki de gözlerimiz nemlenerek izledik.

Ben programın tamamında bulunamadım. Fakat son bölümlerinin özellikle daha da duygu yüklü olduğunu öğrendim.

Kent Konseyi bundan sonraki dönemlerde de birbirinden özel programlarla karşımıza çıkacaktır. Fakat ben bu kadar özel bir programın sonunda eleştiri hakkımı da kullanmak istiyorum.

Eleştirilerim geceye ilişkin değil. Seçilen isimlere ilişkin hiç değil. Eleştirim Kent Konseyi'nde daha önce görev almış biri olarak özellikle bir çalışma grubunun adını duyamamamıza.

Ben Haydar Cerrah öncesi Gençlik ve Spor Meclisi Başkanı olarak görev yaptım Kent Konseyi'nde. Başarılı çalışmalar yaptık. Özellikle Engelliler Olimpiyatı adını verdiğimiz sonra da adı 'Özel Çocuklar Sportif Etkinliği'ne dönüştürülen çalışmada Beden Eğitimi öğretmeni Furkan Baştürk'ün ciddi katkı ve emeği vardı. O çalışma hala Belediyespor bünyesinde devam ediyor.

Tam anlamıyla gençlere yönelemediğimizi ve o konuda beklenilen çalışmalar yapamadığımızı söyleyebilirim. Bu bizim bir özeleştirimizdi. Fakat ben Haydar Cerrah başkanlığındaki Kent Konseyi'nde Gençlik Meclisi'nden beklentilerimi sürdürüyorum.

Genç isimlerin daha çok etkinlikle adlarını duyurması gerektiğini düşünüyorum. Ben bu konuda takibimi sürdüreceğim.

Yanlış anlaşılmasın derdim orada yer bulmak değil. Cuma günü 37 yaşına basacak biri için genç kelimesi belki kabul edilebilir ama orada görev almak için sınır 30 olmalı zaten. Biz orta yaşa doğru hızla ilerlerken gençlerden daha çok çalışma bekliyoruz.