Hafta sonu İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı ile birlikte, Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah'ın misafiri olduk.
Başkan Cerrah'ın, Uludağ Üniversitesi İnegöl yerleşkesi karşısında faaliyet gösteren Bizim Konak Izgara ve Yemek Salonu'nu var. Sağ olsun Bizim Konak'ın lezzetli yemeklerinden ikram etti.
Burada sulu yemekler, çorbalar ve ızgara çeşitleri ile kaliteli bir hizmet veriyor. Üniversite öğrencileri de çok sevmiş bu ortamı. Tüm toplu yemekler, dernek yemekleri vb organizasyonlar için çok uygun bir ortam. Yaklaşık 120 kişilik bir kapasitesi var.
MEVLANA HATIRASI
Haydar abi ile tanışıklığımız çocukluk yıllarına dayanıyor. İnegöl İmam Hatip Lisesi'nde abimizdi. Kendisi ile Çimen Camii halkalarında ve Mevlana Kitabevi sohbetlerinde bir çok ortak hatıramız var. Birlikte kaset çıkarmak için Konya'da stüdyoya girmiş, bir çok gençlik sahnesinde birlikte görev almıştık.
Haydar abi geçmişte olduğu gibi yine çok faal. Başkanlığındaki Kent Konseyi, kaldırım işgalinin sona erdirilmesi gibi bir çok başarılı projeye imza attı. Ziyaretimiz esnasında sırada başka önemli projelerin olduğunu da öğrendik. İnegöl'de Temizlik bilincinin oluşturulması ve çevre seferberliğinin başlatılması bunların başında geliyor.
İNEGÖL'E İLAHİYAT FAKÜLTESİ OLABİLİR
Başkan Cerrah, İnegöl Üniversitesi'ni dert eden ve Uludağ yerleşkesinin yenilenmesi için çaba sarf edenlerden biri. Dolayısıyla sohbet konumuz İnegöl Üniversitesine odaklandı.
Haydar abi, İnegöl'e İlahiyat Fakültesini teklif ettiklerini de paylaştı. YÖK'ten randevu da alınmış. Yakında gelişmeleri hep birlikte öğreniriz. Bu teklifi çok önemsedim. Çünkü İnegöl'ün ve çevresinin bu konuda da potansiyeli yüksek.
İNEGÖL ÜNVERSİTEYE TALİP
2009 yılında İnegöl'e Üniversite kazandırılması için kurulan komisyonunda, Başkan Aktaş'ın ekibinde ben de vardım. O günlerde; "İnegöl, Bursa'nın İkinci Üniversitesine Neden Talip" içerikli bir dosya hazırlanmış ve Başkan Aktaş tarafından Ankara'da yetkililere sunulmuştu.
29 Ocak 2010 tarihinde Başkan Aktaş, Bursa Kent Konseyi toplantısında, üniversitenin İnegöl'e yapılması konusunda bir sunum yapmıştı. Yaptığı sunumda Başkan Aktaş; İnegöl'ün bir başka ilçe ile yarışmaktan ziyade bu konuyla alakalı başlı başına bir isteğinin bulunduğunu ve bununla beraber gerekçelerinin olduğunu da ifade etmişti. Sadece istemekle kalmayıp, İnegöl'ün üniversiteye tam anlamıyla hazır olduğunu söylemişti. Bu dosya da Eğitim Kampüsü alanı da Üniversite için teklif edilen alanlardan biri idi.
İNEGÖL'ÜN POTANSİYELİ DAHA FAZLA
İnegöl henüz Üniversite konusunda bir sonuç alabilmiş değil. Fakültemiz ve Meslek Yüksek Okulumuz var. Ancak bu İnegöl'e yetmiyor. İnegöl'ün potansiyeli daha fazla.
Eski Tekel İşletmelerinden kalan binalarımız her ne kadar iyileştirilmiş olsa da bir üniversite için yeterli değil. Binalar eski, depreme dayanıklı olduğu söylenemez. Bir kere Yerleşkenin girişi gerçekten Üniversiteye yakışmıyor. Öğrenciler için yeterli yeşil alanı, spor alanı ve sosyal alanı yok.
Yapılan araştırmaya göre öğrenciler okulun fiziki şartlarından memnun değil. Maalesef, dışarıdan gelen öğrencilere ve misafirlerimize mevcut alan iyi bir izlenim vermiyor.Başkan Cerrah'ın verdiği bilgiye göre bu yıl 70 öğrenci sırf bu sebeple okuldan kaydını aldırmış.
İnegöl'ün vizyonuna uygun bir Üniversite şart. Üniversite hedefinden önce mevcut yerleşkenin yenilenmesi ve güzelleştirilmesi gerekiyor.
Geçtiğimiz hafta bu konuda ilk adım atıldı. İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İbrahim S.Canbolat ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kampüsün güzelleşmesi ve ferah hale gelmesi adına çalışmaların başladığını açıkladılar. Bu amaçla eski Diş Hastanesi Binasının ve yanı başındaki 2 tütün deposunun yıkımına başlandı. Başkan Aktaş'ın verdiği bilgiler, mevcut yerleşke için müjde niteliğinde.

Umarım bu gelişmeler İnegöl'deki yeni bir üniversitenin başlangıcı olur.

AFETLERE HAZIRLIK
Ziyaretimizin asıl konusuna gelince; Afetlere hazırlık ve Arama Kurtarma birimi projesi üzerinde çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi,İHH, İNGAZ ve Kent Konseyi'nin üzerinde çalıştığı bir proje bu. Proje şu anda Başkan Aktaş tarafından değerlendiriliyor. Nasib olursa bunu da yarın yazalım. Yaşam sevinciniz eksik olmasın.