Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, 2017 yılının Ocak-Ekim döneminde meydana gelen 344 bin 332 kazada 3 bin 21 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ocak-Ekim döneminde İstanbul'daki trafik kazalarında 168, İzmir'de 145, Bursa'da ise 88 kişi kaza yerinde öldü.

İnegöl de kazaların çok sık yaşandığı yerlerden biri. 8 Mart'ta 7 bayan Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katılmak için Ankara'ya giderken; Mezitler'de can vermişti.

İnegöl'ün kaldırım işgali gibi önemli bir sorununun aşılmasını sağlayan İnegöl Kent Konseyi, bu önemli sorun için de çalışma halinde.

Önümüzdeki günlerde Kent Konseyi Başkanı Haydar Cerrah ayrıntıları kamuoyu ile paylaşacaktır.

Ben yine de önceden duyurusunu yapmış olayım. Konu trafik kazaları ile kaybedilen hayatlar.

Türkiye'nin yılda 10 bine yakın canı trafik kazasında verdiğini haberlerde duyuyoruz. Sanırım başımıza gelmediği müddetçe de ilgileneceğimiz bir konu değil.

Işık ihlalleri, alkollü araç kullanımları ve aşırı hız sonucunda 10 bine yakın insan hayatını kaybederken; on binlerce insan da yaralanıyor, sakat kalıyor.

Bu konuda duyarlılık amacıyla bir çalışma başlatıldı. Çalışmanın detaylarını Haydar Cerrah'ın basın toplantısına bırakalım.

Dün Bursa'dan dönerken bir kez daha dikkatimi çekti. Yollara konulan eski zihniyetten kalma çakma kağıttan polis arabaları.

Sanki 90'ların Türkiye'sine geri dönüyoruz. Böyle uyduruk polis araçlarıyla, eski usül ters bekleyen radarlarla bu sorun çözülür mü?

Alkollü, ehliyetsiz sürücüler televizyon ekranlarında polislerle kafa buluyor. Bunu haber diye önümüze koyuyorlar.

Muhtemelen o adam birkaç ay sonra yine ehliyetsiz, alkollü yakalanacak. Yine cezası neyse ödeyecek ve yoluna devam edecek.

Çözüm bu mu? Bu şahıs kimin evladına çarpacak? Kimin ailesini yok edecek? Kimi sakat bırakacak?

Böylesine önemli bir konuda çalışma başlatmak güzel ama bu sorunu çözecek olan Ankara.

Cezalar daha caydırıcı, yollar daha güvenli olursa; kazalar daha da azalır. Bu meşakkatli yolda Kent Konseyi'ne başarılar dileyelim.