KENDİ ÖLMÜŞ: Yolda rastladığı arkadaşı başladı anlatmaya, "İki yıl önce Doktor ..... durumun iyi değil, bunları yapman gerekir yoksa hayatın tehlikede demişti."

Arkadaşını dikkatle dinliyor, anlamaya çalışıyordu. Devam etti "İyi de, geçen hafta kendi ölmüş, ben yaşamaya devam."

KEMENÇE ARABADA GEZERDİ: Karadeniz kökenliydi, inşaatçılık yapardı, uzun yıllar İnegöl'de yaşadı. Otomobilinin arka penceresinde sürekli kemençe bulundururdu. Kemençeyi dinlemeyi çok sever, çalmayı da bilmezdi.

"Çalmayı biliyor musun?" diye soranlara "Kemençe çalmayı bilmiyorum ama İnegöl'deki kemençe çalanları biliyorum" der devam ederdi. "Canım kemençe istedi mi, sürüyorum arabayı hangisine yakınsam onun yanına."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

MEHMET AKYOL: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, esnaf. 1938 yılı İnegöl Mesruriye Köyü doğumludur. Tarım, hayvancılık, orman işçiliği gibi işler ile 1974 yılına kadar köyünde hayatını sürdürdü. 1974 yılında İnegöl'e yerleşti ve kerestecilik yapmaya başladı. Cemiyet hayatında da yer almaya özen gösterdi. 19.11.1979 ve 30 Kasım 1981 tarihli kongrelerde İnegöl Keresteciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 1984 yılı İnegöl Şar kulüp Başkanıdır. 1984-89 ve 1989-94 dönemleri ANAP İnegöl Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. İnegöl 'de yaşamını sürdürüyor.

Kaynakça : 02.03.2017 tarihi oğlu Mustafa Akyol ile görüşüldü

VEHBİ AKYOL: Müftü, cemiyet adamı. 1953 yılında İnegöl Mesruriye Köyünde doğdu. İlkokul eğitimini köyünde aldı. Sonrası İnegöl Deydinler Köyü'nde üç yıl hafızlık eğitimi ve arapça ağırlıklı eğitim aldı. Bursa İmam Hatip Okulu ve 1979-80 öğrenim dönemi Bursa Yüksek İslam Enstitüsü mezunudur. Çalışma hayatına imam hatip olarak 1974 yılında İnegöl Maden Köyü'nde başladı. İnegöl Boğazköy ve Bursa Beyazıt Mahalle Camilerinde devam etti. Müftülük sınavı sonrası 1982 yılında Çanakkale Bayramiç Müftüsü olarak göreve başladı. 1987-94 yılları Belçika Bruksel'de Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Din Hizmeti Görevlisi olarak bulundu. Altı buçuk yıllık bu görevi esnasında Mollenbeck'te bir cami yaptırma organizasyonunun kurucu başkanlığı ve üç yıl boyunca başkanlığını yaptı. Ülkeye dönüş sonrası Adapazarı Geyve ve Bursa Yenişehir Müftülükleri görevinde bulundu. 2004 yılında emekli oldu. İnegöl'e yerleşti. İnegöl Süper Kanal TV.de dini programlar yaptı. İnegöl'de cemiyet hayatı içinde yararlı çalışmalar içinde yer aldı. 2008 yılında Avrasya Dostluk Dayanışma Derneği Kurucu Başkanıdır. Gürcistan'dan İnegöl'e din eğitimi almak üzere öğrenci getirilmesi ve götürülmesi organizasyonuna önderlik etmiştir. İnegöl Belediyesinin Batum'daki iftar organizasyonlarında da cemiyetçi bir insan olarak katkıda bulunmuştur.

Kaynakça : 15.12.2016 tarihinde kendisi ile görüşüldü.