TFF 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun, 26 Ocak 2022 tarihinde oynanması gereken fakat elverişsiz hava şartları ve ulaşımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle ertelenen yirmiikinci hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Etimesgut Belediyespor'u 3-2 yenerek yenilmezlik serisini 6 maça çıkarmış oldu.

Maçın oynanacağı tarihte (26 Ocak 2022) henüz sözleşme imzalanmadığından Yusuf Özdemir'den; sakatlığından dolayı da Kadir Salih'ten yoksun olarak maça çıkan İnegölspor ligin ilk yarısında kendi sahasında yenildiği Etimesgut Belediyespor'dan rövanşı alarak yenilmezlik serisini sürdürmek istiyordu. Kaliteli oyunculardan kurulu rakip Etimesgut Belediyespor ise alt sıralardan tamamen kopmak ve play-off ümitlerini devam ettirmek için maça iddialı çıkmıştı.

Temsilcimiz İnegölspor maça tutuk başladı. Rakip Etimesgut Belediyespor ise saha ve seyirci avantajıyla maça iyi başladı. Nitekim maçın henüz 24.dakikasında Berk Akgönül'ün attığı gol ile 1-0 öne geçti. Fakat bu durumu çabuk atlatmak için mücadeleyi bırakmayan İnegölspor 31.dakikada cevap verdi. Bu dakikada sağ kanatta hareketlenen Ömer Faruk Ermeç' in güzel ortasında topla buluşan Bahadır Taşdelen durumu 1-1'e getiren golü kaydetti. İlk yarı böyle bitecek derken 45+1.dakikada ev sahibi takımdan Erdi Zengin orta sahadan adeta füze gibi bir şut çekti ve çatal diye tabir edilen yerden çok güzel bir gol kaydetti. İlk yarı da Etimesgut Belediyespor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Çekişmeli geçen ikinci yarıda temsilcimiz İnegölspor ilk yarıya göre daha istekli ve daha başarılı bir oyun ortaya koydu. Beraberlik golü de 62.dakikada geldi. Bu dakikada oyuna sonradan dahil olan Yılmaz Can Taşkıran'ın yaptığı ortaya ceza sahası içinde bulunan genç Furkan Özyapı düzgün vurdu ve durumu 2-2'ye getiren golü attı. Beraberlik golünden sonra da mücadeleyi bırakmayan ve üstünlük sayısını arayan İnegölspor amacına 73.dakikada ulaştı. Ersel Aslıyüksek'in getirdiği topa kalabalık savunma arasında bulunan Ömer Faruk Ermeç mükemmel vurdu ve uzak köşeden filelere göndererek durumu 3-2'ye getiren golü kaydetti. Başka gol olmayınca maç da İnegölspor'un 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.

Temsilcimiz İnegölspor aldığı bu galibiyet ile puanını 44'e çıkartarak, grubumuzda play-off hattının 5.sırasında bulunan Afjet Afyonspor ile arasındaki puan farkını da 6'ya indirmiş oldu.

Deplasmanda iki kez geriye düşülen maçta kazanmayı bilmek ne kadar güzel...Kaliteli oyunculardan kurulu Etimesgut Belediyespor karşısında maçta asla pes etmeyen bir oyun sergileyerek sahadan 3-2'lik bir skorla galip ayrılmak ne kadar mutluluk verici ... Emeği geçen tüm Yönetici, Teknik Heyet ve Futbolcu Kardeşlerimi ayrı ayrı kutluyorum.

Maç sonu röportajlarında futbolcu kardeşlerimiz play-offu "gizli hedef" olarak nitelendirirken Teknik Direktör Şaban Yıldırım ve yöneticiler de benzer duygular içindeydiler. Evet bu galibiyet ile play-off hattında yer alma hesapları daha da ileriye taşınmış oldu. Fakat daha oynanmamış 9 maç var. Hiç yenilmeden maç maç puanları toplarsak "gizli hedef" o zaman "gerçek hedef" haline gelmiş olur.

Önümüzdeki pazar günü yine deplasmanda oynanacak olan Serik Belediyespor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...