KAYGILARIMIZDAN UZAKLAŞMAYA NE DERSİNİZ?

Sağlığımız için evlerimizde kaldığımız bu günlerde büyük, küçük, yaşlı, genç herkes ister istemez bu süreci hayırlısı ile atlatabilmek için evimizde bekliyoruz.

Tabi evinden çıkmak zorunda olan insanlar da var. Onlar da ellerinden geldiğince tedbirlerini alıp canla başla bu sürece destek olmaktadır. Ancak öyle bir grup var ki hepimizin hissettiği kaygıyı farklı bir açıdan hissetmektedir. Onlar öğrencilerimizdir. Özellikle sekizinci sınıfta okuyan ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilerimiz hem sürece hem de sınava yönelik kaygı duymaktadır.

Kaygılarımızı bir kenara bırakıyoruz gençler! Nasıl ki aldığımız tedbirlerle sağlığımız için devlet, millet ve bir birey olarak elimizden geleni yapıyorsak inşallah sınav için de herkes üzerine düşeni yapacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız başta olmak üzere bu konuda herkes canla başla çalışmaktadır.

Öğretmenler, idareciler, veliler ve siz değerli öğrencilerimiz bu süreci en güzel şekilde değerlendirerek bu kaygıdan kurtulacağız. Sadece biraz zamana ve sabra ihtiyacımız var. Sağduyulu olacağız ve bu günleri en güzel şekilde atlatacağız inşallah. Kaygılarınız kenara atın lütfen. "Niçin?" derseniz de bakın konu yoğunluğunuz azaldı, yeni konulardan sorumlu değilsiniz. Öyleyse öğrendiklerimizi tekrar etmeyle, düzenli çalışmayla ve yüksek moralle bu süreci atlatacağımıza olan inançla emin adımlarla yürüyün gençler.

" İnanmak başarmanın yarısıdır." diye bir söz var. Ne kadar da doğru bir söz değil mi? Evet öyle çok doğru bir söz. Çünkü ne yapacağına karar verip ve bunun için çalışıp çabalayan bir insan başaracağına inanmıştır. Bu nedenle de başarı için yolun yarısına gelmiştir. Diğer yarısı için de çalışıp elinden geleni yapacak ve nihayetinde kendisi için hayırlı olana tevekkül edecektir. O zaman sizler de Allah'ın izni ile başaracağınıza inanın ve çalışmalarınıza devam edin.

Moralinizi bozmayın, her şey inşallah yoluna girecek ve düzelecektir azıcık sabredip bekleyeceğiz o kadar. Sizce biraz sabretmeye değmez mi? Hepinizin "Değer" dediğini duyar gibiyim. Öğrencilerime daha önce de dedim. Şimdi de yine tekrar ediyorum.

Nasıl ki "Koronavirüs alacağınız tedbirlerden daha güçlü değildir." diyerek bu süreçte sağlığımız için elimizden geleni yapıp mücadele ediyorsak bu sözden yola çıkarak ben de diyorum ki: "HİÇBİR SORU SİZİN ÖĞRENDİKLERİNİZDEN VE ÖĞRENECEKLERİNİZDEN DAHA ZOR DEĞİL".

Öyleyse daha güzel günler için evde kalarak, inanarak ve düzenli çalışarak başarıya bir adım daha yaklaşmaya ne dersiniz? Hepinizin canı gönülden " EVET" dediğinizi duyuyorum ve hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Evinizde kalın, sağlıkla kalın.

30 Mart 20

Altın ERYILMAZ