Her başlangıcın bir sonu her sonun bir başlangıcı var. Doğum ölümün, ölüm yeni hayatın; sıcak soğuğun, soğuk sıcağın; yağmur dolunun, dolu yağmurun; sevinç üzüntünün, üzüntü sevincin; kasırga dinginliğin, dinginlik kasırganın sonunu ve başlangıcı olma gücüne sahip. Yeni başlangıçlar yeni sonların, yeni sonlar yeni başlangıçların olmasına gebe. İşimiz gücümüz eğitim olunca işe başlamamız da, işin sonunu getirmemiz de eğitimle ilgili oluyor.

Aldığımız nefesin her zerresinde, geçirdiğimiz zamanın her anında zihnimiz eğitim işi ile meşgul oluyor. Bu meşguliyet akademik eğitimin başarısından, mesleki eğitimin hayatımızda bırakacağı ize kadar her zerresi ile ilgili.

Eğitim öğretim yılının sonuna geldiğimiz bu günlerde mezun olacak öğrencilerimizin hem yükseköğretimlerine hem de iş yaşamlarına bir katkısı olur mu diye mesleğinde üst düzeylere gelmiş insanlarla öğrencilerimizi aynı platformda buluşturmaya gayret gösteriyoruz.

Her etkinliğin bir adının olduğu gibi bu buluşmalara da bir isim koyalım dedik ve bu buluşmalara 'Kariyer Günleri' ismini verdik.

'Kariyer Günleri' buluşmalarına bu sefer spor yorumcusu ve sunucusu Koray ALDEMİR'i davet ettik. Koray ALDEMİR davetimizi aldığında öğrencilerimizle buluşmak adına ta İstanbul'dan zahmet edip geldi.

Koray ALDEMİR çok genç olmasına rağmen mesleğinin zirvesine ulaşmış birisi. Spor yorumculuğu ve sunuculuğunda yılın 'Spor Muhabiri' ödülünü almayı başarabilmiş, bu başarı doğal olarak Koray ALDEMİR'in farklı kulvarlarda da kendini göstermesine vesile oluyor.

'Kariyer Günlerinde' Koray ALDEMİR mesleğindeki başarısını, mesleğini sevmesine ve çok çalışmasına bağlı olduğunu ifade etti. 'Ben çocukken bile okulda arkadaşlarıma hayali maçları canlı maç anlatıyormuşum gibi anlatıyordum.

Hayal ederdim, bir televizyonda, ya da stadyumda maç izliyormuşum gibi hayalimde izlediğim maçı canlı canlı arkadaşlarıma anlatıyordum.

Bu anlatımlar olayı zaman zaman eğlenceye dönüştürürdü. Arkadaşlarımla her hangi bir nedenle buluştuğumuz zaman şarkı, türkü, fıkra anlatan arkadaşlarımın yanında ben haylimde izlediğim maçın sunumunu yapar, yorumunu yapar ve öyle eğlenirdik. Bir mesleğiniz var ise o mesleğin yararlandığı diğer meslek alanlarının da özelliklerini bilmeniz gerekir.

Eğer futbol yorumcusuysanız, sadece futbol ile kendinizi sınırlandırmamanız gerekir. Diğer spor branşlarını da çok iyi bilmeniz gerekir. Bu bir genel kültür meselesi, spor yorumcusuysanız o alanın en iyilerini de bilmeniz gerekir. Bilmek, araştırmak, öğrenmek farkındalıklar oluşturmak sizi diğer insanlardan bir adım öne çıkarıyor. Eğer diğer insanlardan bir farkınız yoksa niçin insanlar sizi tercih etsin.

Bu diğer meslek alanlarında da böyle değil mi? Mobilya ürettim merkezindesiniz, herkes aynı şeyi yapıyorsa insanlar sizden mobilya niçin alsın? Bir farkınız olması gerekir.

Bu farkındalık kalite ile olabilir, mobilyanın işlevi ile olabilir, marka değeri ile olabilir ama muhakkak bir farklı uygulamanız olması gerekir ki insanlar sizleri tercih etsin ve verdiği bedelin karşılığını alabildiğini düşünebilsin, o zaman tercih edilebilirsiniz.'

Koray ALDEMİR'in ifade ettiği şeylere katılmamak mümkün mü? Üretmek başarmak, farklı olmak, tercih edilir olmak her insanın beklentisi değil mi? Bu farkındalıkların içine karakteri de katmak gerek.

Ürettiğiniz her türlü mal ve hizmetin içine karakteristik bir değer kattığınız zaman, yapılan işler daha bir anlamlı oluyor. Bir iş yapacaksanız o işin en iyisini yapın, taklitlerden uzak, kendine özgü, o zaman gelişim için gösterilen gayretler amacına ulaşmış olur.

ÖZER YILMAZ