Bu hafta ki Dipsizgöl kıraathane sohbetimize Akçaç önündeki Pala'nın kahveden devam ediyoruz.

İncili Çavuş sohbete şu sözlerle devam eder: ''Evvet komşular bakın burası çok önemli. Maliye Bakanımız Damat Berat Paşa, yeni bir ekonomik paket açıklamıştır. Bu yeni pakete göre zenginlerin para akışı yavaşladığından dolayıdır ki; elit tabakadan paşamıza para akışları azaldı deyü çookk büyük şikayetler gitmiş olduğundan,Paşa bakanımız yatmış kalkmış ve bak burası çok önemli diyerekten. Koçlar, Sabancılar, Zorlu Holdingler bilumum mobilyacılar ve dahi araba baronları zor durumda. Ee, ne yapalım ne edelim diye düşünen Damat Paşa Bakanımız, zenginleşip zenginlerin partisi haline gelmiş olan Ak Parti hükümetimiz adına beyaz eşyada, mobilya'da, arabada, tapu harçların'da hatta ve hatta pırlanta'da KDV oranlarını %'de 01'lere kadar düşürmüştür.

Bu yapılan iyileştirmeden sonra ömründe bir kez ev alan, 10 yılda bir arabasını değiştiren, her gün çamaşır makinasını yeniliyen hatta ve hatta haftada bir mobilyasını değiştiren biz garibanların başı taaaaa göğe ermiştir. Çok mutluyuz çook. Ben gariban vatandaşım bana ne koçun buzdolabından, zorlunun televizyonundan, sabancının arabasından. Biz elektirik, su , doğalgaz kullanıyoruz paşa bakanım. Siz gerçekten biz gariban halkın yanında iseniz. Akaryakıttan, elektirikten doğalgazdan, pahalı içme suyun dan K-D-V almayın hayat % 20 ucuzlasın. Biz de görelim halk olarak yanımızda yer aldığınızı. İpe un serip bizlere balon uçurmanıza hiç gerek yok.

Hee bir de son günlerin modası atıp kesip tutan padişahlık kurmuş esnaf odalarımız var. Neymiş efendim üst birlik aidat borcu olan esnafı icraya verecekmiş. Bu padişahlıklarını ilan eden alt birlik üst birlik tüm bi ... yaramadan küçük esnafın kanını emerekten lüküs hayat yaşıyan bu birlik müsfettelerini de buradan kınıyorum.

Evet bu zor günümüzde biz küçük esnaflara çok yardımcı oluyorsunuz. Sizleri rabbime havale ediyorum. Paşa bakanımıza da buradan diyorum ki: akşam evde elektirik yerine arabanın ışığını, doğalgaz yerine eksoz dumanını, su yerine buzdolabını, akaryakıt yerine'de çamaşır makinasını kullanır, yaşar gideriz. Siz ne dersiniz.?'diye sohbeti bitirir İncili.


Devamını Genç Gazete'ye abone olacan. Haftaya öğrenecen.
GARİP FAKİİ.