Koronavirüs sayesinde tüm dünya insanları ile birlikte bizler de evlerimizin sıcaklığını ve samimiyetini bir kez daha fark ediyoruz sanki.

Ruhu, özgürlük vasfıyla yaradılmış insanoğluna evinde oturmak bile sıkıcı olabiliyormuş bazen.

Sevdikleri ile beraber, evinin istediği köşesinde oturmak, arzu ettiği yiyeceklerin lezzetlerini dimağı ile buluşturmak bile özgürlüğün tadını vermiyor. Yani bir bedene hapsedilmiş insan evladının ruhu kısıtlanmaya gelmiyor, gelemiyor.

Tüm bu şartlar altında, her akşam dönüp geldiği evini, biricik yuvasını, bir hapishane hücresine benzetir olmuş.

Bu hapishane hücresinde dış dünyaya açılan ince pencereler mesabesindeki televizyon, internet ve cep telefonu meşguliyeti bir nebze rahatlatabilmekte sanırım.

Şimdi "bu ahval ve şerait içinde dahi" en önemli soru "bu gidiş nereye?" sorusudur. Bununla beraber süreci özetlercesine; "Ne idik, ne oluyoruz, ne olacağız?" soruları da zihnimizin ortasında serseri gibi dolaşıp duruyor.

Yazımıza başlık yaptığımız "Karantina Günlüğü" cep telefonlarına gelen video veya yazıların derlenip toparlanabileceği bir eser olabilir, fikrinden ortaya çıktı.

Böyle bir günlük yazacak kişi herhalde geleceğe harika bir eser bırakmış olacaktır. Esere başlangıç olarak Koronavirüsünün ismini duyduğu tarihi, ilk gün olarak kaydedecektir.

O günden bugüne ne duymuşsa onları toparlayacak ve o muazzam eseri geleceğe postalayacaktır.

Çin'den başlayan ve dalga dalga dünyanın her bir köşesine ulaşan bu virüs için kimler, ne dedi sorusunun cevabını içeren sayfalar dolusu insanlık tecrübesi ansiklopedi, gelecek için büyük bir tecrübe oluşturacaktır.

Diğer taraftan aynı işlem bir de dijital platformda oluşturulur, görsel materyaller toplanabilir. Türk milletinin orijinal zekasının onlarca ürünü derlenebilir.

Neler paylaşılıyor WhatsApp guruplarında?

Çünkü beğenilen komik, ilginç ya da faydalı bir şeyse başka gruplara göndeririz. Belki paylaşılanların birkaç başlık altında toplamak mümkün.

Bir kısım insanlar coronavirüs hakkında öğrendikleri bilgileri paylaşıyorken diğerleri böyle bir belanın insanlığın başına dolanmasının sebeplerini dini açıdan ele alan konuşmalar paylaşıyor.

Öbür taraftan karantina günlerinin neşeli geçmesini sağlamayan esprili videolar. İyi değerlendirmeye yönelik tavsiye paylaşımları. Her biri "evde neler yapabiliriz?" sorusunun cevabı.

Bu noktada biraz durmak ve evin içinde neler yaptığını anlatanların paylaşımlarını hatırlatmak istiyorum. Ünlü futbolcular tuvalet kağıdı rülosuyla top sektirirken, ses sanatçıları ufak sanal konserler vermekteler. (DEVAM EDECEK)