KALİTE TARİHİ

1-HZ.ADEM VE HZ.HAVVA: Kutsal Kitaplara göre kalitenin tarihi Hz. Adem ve Hz.Havva ile başlar. Henüz dünyada insan yaşamı başlamamıştır. İlk insan ve hanımı Allah'ın huzurundadır.

Allah (c.c.) Hz.Adem ve hanımını yaratıp cennete koymuştur. Allah, onlara tek bir şeyi yasaklamıştır.

Bu cennetin tek kuralıdır: Yasaklanmış ağaca yaklaşmayacaklar, meyvesinden yemiyeceklerdir.

Orda istedikleri her şeye sahip olmalarına rağmen; daha iyiye, daha güzele ulaşma arzusu ile yasak meyveden yemişlerdir. Özellikle bu arzuda kadn faktörü ağırlık kazanmaktadır.

2-HABİL VE KABİL:Yeryüzünde ilk cinayetin bir kalite tartışması sonucunda işlendiğini yine Kutsal Kitaplardan öğreniyoruz. Yine kadın faktörü vardır. Baba Hz.Adem'in emri ile kurban kesilecektir. Kurbanı kabul edilenin isteği de yerine gelecektir.

Habil sahip olduğu mallardan en iyisini en kalitelisini yaratıcıya sunduğu için kurbanı kabul edilir.

Kabil ise sahip olduğu mallardan değersiz ve kalitesiz olanını yaratıcıya sunduğu için kurbanı kabul edilmez.

Kalitesizlik Habil'in yapısında olduğu için kıskançlık ve kin sonucu kardeş katili olur. Sonuç; kötülüklerin kaynağının çoğu kalitesiz insanlardır.

3-HAMMURABİ KANUNLARI: Milattan Önce 2150 tarihli Hammurabi Kanunlarında Kalite ile ilgili şu kayıtlara rastlıyoruz:

"Bir inşaat ustasının inşa ettiği ev,ustanın yetersizliği ve ihmalindan dolayı yıkılır ev sahibi bu yıkımda ölürse evi inşa eden usta ölümle cezalandırılır."

4-AHİLİK TEŞKİLATI: 13.asırda Anadolu da çıraklık ve esnaf locaları kurulmuştur. Ahilik teşkilatı o dönemin kalite kontrol merkezi olmuştur.

Örneğin esnaftan biri kalitesiz bir ayakkabı üretir ve müşteri bundan şikayetçi olursa esnafın ürettiği ayakkabılar herkesin gözü önünde dükkanının damına atılırdı. Bu şekilde cezalandırılan esnaf büyük bir iş kaybına uğrardı.

"Papucu dama atılmak" deyimi bu olayla ilgilidir.

5-OSMANLI KALİTESİ: Osmanlı zamanında bir çok iş yerinde asılı olan levhada şu cümle yazılı idi: "Müşteri velinimetimizdir."

Ecdadımız müşteri hakları ve memnuniyeti konusunda son derece titizdi. Zamanın en kaliteli işleri ve ürünleri Osmanlı'ya aitti. Onların kalite anlayışı haram yememek, kul hakkı çiğnememek ve insanlara faydalı olmaktı.

6-JAPON MALI:19. yüzyılın başlarında kalite kavramı Avrupa ve ABD ekonomisinin gündemine girdi.

20. yüzyılın başlarında ABD de umduğunu bulamayan kalite uzmanları tecrübelerini Japonya 'ya taşıdılar.

1950 yılından sonra Japonya kalite ile anılır oldu. Japon malı kalitenin sembolü oldu. 1980 yılından sonra Kalite çalışmaları, Toplam Kalite Yönetimi felsefesi Türk girişimcilerin de dikkatini çekti. Kaliteli iş ve kaliteli ürün hedeflendi.

Özellikle 1995 yılından sonra da kalite kavramı eğitim dünyamızda da kullanılır olmuş, Kaliteli okul, kaliteli eğitim çalışmaları başlamıştır. (DEVAM EDECEK)