EĞİTİM KURUMLARINDAKİ TKY ÇALIŞMALARINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI-2

Bundan önceki yazımızda belirttiğimiz gibi; "Başlığımız TKY çalışmalarını Eğitim Kurumları ile sınırlandırsa da, bu yazımızda paylaşacağımız hususlar kaliteyi hedefleyen tüm kurum ve kuruluşları ilgilendirmektedir.

Bu ya zımızda TKY uygulamalarının eğitim kurumlarında karşılaştığı sorun ve problemleri, bunların çözüm yollarını paylaşmaya devam edeceğiz. Bir özel okulumuzun olduğunu hayal etmiştik ve bu okulumuz üzerinden sorun ve çözümleri konuşuyorduk: Kaliteyi hedeflemişseniz ve TKY yoluna gimişseniz, sizi bir çok sorun bekliyor demektir. İşte sorunlar ve çözüm yolları:

4. SORUN: TKY yıllık planının çıkarılmaması ve Adım Adım Toplam Kalite Yönetimi çalışmasının uygulanmaması...

ÇÖZÜM: Plan olmadan kalite çalışmaları başarılı olamaz. Önce yıllık bir plan yapılmalı. Yıllık plan içersinde aylık ve haftalık hedeflere ve çalışmalara yer verilmeli. Yıllık plan içeriği için şunları tavsiye edebiliriz:

1-TKY eğitim ve seminerleri tarih ve konularının tespit edilmesi 2-TKY eğitim ve hazırlık kitaplarının tespit edilerek okuma çizelgesinin çıkarılması.3-TKY çalışmalarının haftalık ve aylık toplantı tarihlerinin tespit edilmesi4-Kıyaslama gezilerinin programlanması 5-Performans ölçümleri ve ödüllendirme çalışmalarının uygulama takviminin çıkarılması NOT:Bu çalışmaları yapacak olan Başkan ve Toplam Kalite Yönetim Kuruludur.

5. SORUN:TKY çalışmalarına iyi bir başlangıç yapılamaması, gerekli bilgi ve motivasyonun sağlanmaması..

ÇÖZÜM: TKY çalışmasının kapsadığı tüm üyeler yemekli bir toplantıda bir araya getirilmeli, burada tanışma ve tanıtım toplantısı yapılmalı, TKY felsefesi ve işleyişi tüm üyelere anlatılmalı.

6. SORUN: Öğretmen arkadaşların oluşturduğu Kalite İyileştirme Gruplarına gerekli yönlendirme ve ödüllendirme yapılmadığı için, çalışmaları kendi inisiyatifleriyle sınırlı kalmaktadır.

ÇÖZÜM: 1-Toplam Kalite Yönetim Kurulu oluşturulmalı 2- Okuldaki birimlere göre Kalite İyileştirme grupları oluşturulmalı (Örneğin: Sosyal etkinlikler grubu, Mezunlar grubu, Veliler grubu, Akademik başarı grubu gibi) 3-Oluşturulan yönetim ve Kalite grupları haftalık olarak düzenli toplanmalı, yıllık plan dahilinde öncelikle yapılacak çalışmalar ve hedefler belirlenmeli. Görev dağılımı yapılmalı 4- Çalışmaların yönetime rapor edilmesi, kaliteye katkıda bulunan grup ve personelin yönetim tarafından onure edip ödüllendirmesi gerekiyor.

7. SORUN: Okul personeli ve öğretmenlerin formalitelere boğulması, toplantı karmaşasının yaşanması, rapor ve yazışmaların artması, öncelikli ve acil konular varken ayrıntılara ait konularda mesai harcanması..

ÇÖZÜM: TKY bir sistemdir. Ayrı bir çalışma olarak düşünülmemelidir. TKY okuldaki tüm sorunluluk ve çalışmaları kapsamaktadır. Görev ve sorumluluklar net olarak tespit edilmeli ve çalışmalar birleştirilmelidir. Gereksiz toplantı, görev ve prosedürlerden uzak durulmalıdır. Çalışma ve hedefler net olmalı, yıllık takvime bağlı olarak gerçekleştirilmeli.

8. SORUN TKY çalışması bu kadro ile olmaz,TKY de uzman bir rehber eğitimciye ihtiyacımız var düşüncesi...

ÇÖZÜM:TKY felsefesine göre TKY çalışmasının liderleri, rehberleri ve çalışanları kurum içerisinden olmalıdır. TKY sistemi kuruluş ve işleyişi aşamasında bir takım uzman eğitimcilerin görüşlerinden faydalanılabilir. TKY bütün çalışanlar arasında bir paylaşım ve iletimdir. Bu açıdan liderleri ve rehberleri kendi içinden olmayıp, dışarıdan idare edilen çalışmalardan başarı beklenmemelidir.