EĞİTİM KURUMLARINDAKİ TKY ÇALIŞMALARINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM YOLLARI

Başlığımız TKY çalışmalarını Eğitim Kurumları ile sınırlandırsa da, bu yazımızda paylaşacağımız hususlar kaliteyi hedefleyen tüm kurum ve kuruluşları ilgilendirmektedir.

Okullarda Toplam Kalite Yönetimini uygulamak kolay değildir. Hele de Devlet kurumlarında... Memuriyet kalkanı arkasına saklanmış, işimi yapmam yine de maaşımı alırım zihniyetinde olan idareciler ve öğretmenler varsa, kalite adına çıktığınız yolda engeliniz çok olur.

Özel okullarda yaşanan sorun da şudur: Yönetim başarı ve para odaklıdır. Toplam Kalite Yönetimini, başarı yani para hedefli planlarlar. Öğretmen ve işçi kadrosu da maaşı konusunda yaşayabieleceği sorunlar ve yılsonu kendisini bekleyen sözleşmenin yenilenip yenilenmeyeceği konusu sebebiyle kaygı altındadır. Bu sebeple özel okullarda Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarında, mecburiyet ve psikolojik baskı vardır.

Bu girişten sonra artıık TKY uygulamalarının eğitim kurumlarında karşılaştığı sorun ve problemler, bunların çözüm yollarını paylaşabiliriz. Bir özel okulumuzun olduğunu hayal edelim ve bu okulumuz üzerinden konuşalım.

1.SORUN: Yöneticilerimizin ve idarecilerimizin, eğitimde TKY çalışmalarının nasıl olduğu ve şu an okulumuzda TKY çalışmalarının ne şekilde uygulandığı konusunda yeterli bilgiye sahip olmaması...

ÇÖZÜM: Uzman desteği alınmalı. Seminer ve eğitimlerle tüm kadro baştan aşağı TKY eğitimi almalı. Kalitenin ve müşterinin tanımını herkes öğrenmeli. Kurumda önce kalite bilinci oluşturulmalı. Yine TKY uzmanları rehberliğinde Okulumuza özel Toplam kalite Yönetimi projesi hazırlanmalı. Baştan söyleyeyim; işin başında kaliteli bir yönetici ve idareci yoksa TKY çalışmalarında boşa kürek çekersiniz. Kalitesiz yöneticiler ve idareciler kürek çekmenizi engellemekle kalmazlar hırslarından gemiyi bile batırırlar.

2. SORUN: Kurumda TKY çalışmalarına olan inancın zayıf olması, güvensizlik ortamının hakim olması, çalışanların gerekli bilgi ve teknik desteği bulamaması.....

ÇÖZÜM: TKY çalışmaları ve hedefleri hakkında tüm çalışanlar bilgilendirilmeli. Kurumda bulunan herkesin görüş ve beklentileri dikkate alınmalı. TKY projesi parça parça değil bütün olarak uygulanmalı. Tüm paydaşların çalışmalara katılımı sağlanmalı, çalışanların istek ve taleplerine cevap verilmeli...

3.SORUN: Kurumda Hiyerarşinin işlememesi, Yönetim Kurulu, Kurucu Temsilcisi, İdare, Öğretmenler ve Personel arasında yeterli iletişim ve paylaşımın olmaması...

3-b)ÇÖZÜM: Toplam Kalite Yönetim Kurulu lideri: Kurucu temsilcisidir. Toplam Kalite Rehber Kurulu lideri de okul müdürüdür. Hiyerarşinin oluşturulmasında en büyük sorumluluk bunlara aittir. Her iki lider de birbiriyle iletişim ve paylaşım içerisinde olup, sorumlu oldukları birimlerde işleyiş sağlamalı, gerekli organizeyi yapmalıdırlar. Kurumdaki herkes görevini ve kime karşı sorumlu olduğunu bilmeli. Her çalışan görevi ve sorumlulukları hakkında bilgilendirilip, görevi hakkında fikir ve önerileri alınmalı. Çalışanların yaşadığı sorun ve kaygılar dinlenmeli.

Kaliteyi hedeflemişseniz ve TKY yoluna gimişseniz, sizi bir çok sorun bekliyor demektir. Sıradaki yazımızda TKY çalışmalarında sizi bekleyen sorunları ve bunların çözüm yollarını paylaşmaya devam edeceğiz. (DEVAM EDECEK)