FEYYAZ SOYLU -

Son yılların atmosfer olarak en yoğun ve en hazır İnegölü vardı Bandırmaspor maçı öncesinde. Taraftarın kulübe yaptığı moral ziyareti ve tıklım tıklım dolu tribünler.

Ancak ne yazık ki sonuç hiç de istediğimiz gibi olmadı.

Sakat Raif Demir ve cezalı Kemal Hastürk dışında ideale yakın bir on birle başladı İnegölspor. İlk yarının son beş dakikasına kadar ortada geçen bir oyun vardı.

42.dakikada Ömürcanın yaptığı harika ortaya beceriksizce ve acemice vuran -daha doğrusu vuramayan- Okan Deniz maçın en net pozisyonunu harcamış oldu.

Futbolun yazılı olmayan kuralı atamayana atarlar bir kez daha işledi ve ilk yarının uzatma dakikalarında konuk ekip golü buldu.

İnegölspor ikinci yarıda baskılı ancak pozisyon üretemeyen bir futbol oynadı.

Bandırmaspor iyi ve organize bir ekip. Bu futbolla onları mağlup etmek imkansızdı zaten.

Maçın hiçbir dakikasında galibiyeti hak etmedi İnegölspor. Kendisinden daha kaliteli bir takımla karşılaşınca defoları da ortaya çıkmış oldu.

Bandırmaspor son derece organize ve diri bir ekip. Fizik kalite olarak İnegölspordan daha iyiler.

Hücum oyuncuları da İnegölsporun hücumcularından daha kaliteli. Bu Bandırmaya karşı bir türlü organize olamayan ve bir türlü pozisyon bulamayan bir İnegölspor vardı.

Sağdan ve soldan birkaç orta geldi ancak boy ortalaması düşük bir hücum hattıyla etkili olmamız beklenemezdi.

Gelen ortalar da çizgiden gelmeyince zaten yerleşik Bandırma savunması cılız atakları kolayca savuşturdu.

Maçın son 10-15 dakikasında zaten hücum düşüncesi olmayan Bandırmaya karşı Semihi öne çıkarmak bir yöntem olabilirdi. Hava toplarında son derece etkili.

En azından şişirilen toplarda forvetlerden daha etkili olurdu. Ama teknik heyet de maçı benim tribünden izlediğim gibi izleyince sonucu değiştirecek pozisyonlar bulunamadı.

Şunu kabul etmek gerek; bu takımda oynayan birkaç oyuncu kesinlikle bu seviyenin oyuncuları değil.

Mümin ligde 14 maçta 3 gol atmış. İddia ediyorum; İnegölspor dışında hedefi PTT 1. Lig olan hiçbir takımda oynayamaz, natif oyuncu dahi olamaz. 13 maçta sadece 1 gol atan Okan Deniz de. Cenk Demirel ne savunmada ne de hücumda yeterli değil.

Son olarak şunu söylemek gerek. Bu maçtan önemli dersler çıkarılmalı. Liglerin ikinci yarıları her zaman daha sert ve kırıcı olur.

Ben gol yemeyeyim, nasıl olsa 1 tane atarım felsefesinden kurtulmak gerek.

İnegölspor devre arasında kesinlikle 1 forvet, 1 sol kanat ve 1 hücumcu orta saha oyuncusu almalı. Yoksa sonuç yine hüsran olur.