Diklenmeden dik durmak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sık kullandığı bir deyim. Bu deyime tabiri caizse -cuk- oturacak bir olay yaşandı geçen bir ayda.

Kafkas Festivali'nin açılış programı Cuma akşamı yapıldı. Ben kendimi Cumartesi akşamına hazırladığım için açılışa katılamadım.

Açılışın onur konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmuş. Altepe, şimdiye dek hiçbir kültür sanat festivaline katılmamıştı. Bir son dakika sürprizi ile Kafkas'ın programına katıldı.

Kafkas'ın Ramazan ayında yapılamayan iftarının ardından bir manada günah çıkarmaya geldi Altepe. BURFAŞ'ın Genel Müdürü'nün beceriksizliğinin üzerine katılım bu anlama geliyordu.

Kafkas Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş ve yönetimi aslında Altepe'yi programa davet etmişlerdi. Fakat katılım geçmiş yıllarda olduğu gibi beklenmiyordu.

Hele ki son yaşananlardan sonra gelme ihtimali dahi yoktu. Fakat iftar organizasyonunun ardından diklenmeden dik duruşunu gösterince sonucunu da aldı Kafkas yönetimi.

Konudan bi-haber, tek taraflı olarak olaya bakıp kılıç kuşanan Bursa'daki çokbilmiş köşe yazarının bu olaydan haberi var mı bilmem ama Kafkas yönetimi, bu duruşuyla ve Altepe'nin adeta yaşananlardan özür dileme anlamına gelen açılışa katılımıyla istediğini elde etti.

Altepe, en güzel şekilde misafir edildi. Fakat konuşmasında beklenen alkış da gelmedi. Camia kenetlenmiş; Kafkas yönetiminin de arkasında durmuş, Altepe'yi bir misafir olarak görüp tepki göstermemiş ama pohpohlamama adına da alkışı layık görmemişti.

Camianın kenetlenmesi, haklı olunan davada sonuca kadar sabit durma, karşındaki insanın makamına saygı göstererek; diklenmeden dik duruşun en güzel örneği gösterildi sonra da sonucu alındı.

Başkan Ömer Faruk Demirtaş başta olmak üzere yönetimini kutluyorum. Kafkas'ın güçlü bir camia olduğunu, saflarını sıklaştırdığında da neler yapabileceğini gösterdiler. Ne diyelim. 'Helal Olsun'dan başka...