Zatına layık şekilde hamdu sena Allah'a, sınırsız salat ve selam yüce Resulullah'a...

Son dönemlerde aile içi şiddete, kadın cinayetlerine dair haberler okuyoruz.

Haberlerin içeriğine bakıldığında kadınlarımızın vahşice, basit sebepler üzerine veya geçim sıkıntısı üzerine sebepler beyan edildiğini görmekteyiz.

Türkiye'de kadın cinayetleri haberlerinde önemli bir husus göz ardı ediliyor. Zaman zaman bazı haber kaynaklarında geçmesine rağmen üzerinde durulmayan bir husustur.

Yanlış anlaşılmasın ben kadın cinayetlerini savunuyor falan değilim. Gerçek bir çözüme ulaşmak adına bu cinayetlerin sebepleri üzerinde durulması gerektiğini savunan biriyim.

Bu sebeplerin başında uyuşturucu madde kullanımı gelmektedir.

İlgili haberleri okuyorsunuz katilin eve alkollü veya uyuşturucu madde (alkol, tiner vs. de dahil) kullanımı var.

Tekrar ifade ediyorum bu bir gerekçe değil, sebeplerden en temeli oluşturan husustur.

Alkolün veya uyuşturucu maddenin insan üzerindeki etkisine dair bir uzman görüşüne yer verilmiyor böylece sadece cinayete odaklanılıyor.

Bu da olayın vahameti, kadınların maruz kaldığı haksızlık üzerine yapılan bir haber oluyor.

Bu tür toplumsal sorunlar tek bir nedene bağlı olmaz. Bu sosyolojik bir hadisedir ve öyle ele alınmalıdır. Birçok sebep yazılabilir ama en önemlisi: uyuşturucu madde kullanımıdır

ALKOL NEDEN HARAM BİLİYOR MUSUNUZ?

Alkol ve uyuşturucunun dinimizde yasak olmasının en temel nedenini sadece aklı başından gidiyor diyerek basitleştirmemeliyiz.

Alkol alan kişi bilinçaltına attığı, günlük hayatında önemsemeyip geçtiği meseleleri hayalleriyle örer de örer.

En sonunda bu zanlarla, vehimlerle örülü bir hayal dünyasını gerçek olarak tasavvur eder. Buna göre davranır. Yani hayatını hayal üzere inşa eder.

İslam hayal dini değildir. Gerçekler üzerine kuruludur. Hayatın gerçeklerini sizden alacak uyuşturucu gibi maddeleri bu sebeple yasaklar.

Türkiye'de uyuşturucu madde kullanımını çözmeden kadın cinayetlerini çözemezsiniz.

Muhabbetle kalın..