Her yıl açıklanan nüfusumuzu takip ediyorum .Bu yılda 80 milyona dayandık.Rabbimiz cümlemize kardeşçe ve huzur içinde birlikte yaşamamızı nasip etsin.Gerek Türkiye'mizin genel nüfusu olsun gerek de yaşadığımız Bursa ve İnegöl'ümüzün nüfusu olsun bir şey özellikle dikkatimi çekiyor.Hepsinde de kadın- erkek nüfus dengesi hiç bozulmuyor.İsterseniz 2017'den başlayıp geriye doğru gidin çok mükemmel bir denge görürsünüz.

Son yapılan nüfus sayımlarından aldığım şu istatistiğe lütfen bakınız.

-Türkiye Geneli: Erkek nüfusu, yüzde 50.2

Kadın nüfusu, yüzde 49.8

-Bursa İli:Erkek nüfusu, yüzde 50.12

Kadın nüfusu, yüzde 49.88

-İnegöl. Erkek nüfusu,Yüzde 50.35

Kadın nüfusu ,Yüzde 49.65

Şu mükemmel dengeyi görüyormusunuz? Türkiye genelinden tutun da il ve ilçeye kadar kadın erkek sayısı baş başa gidiyor.Yani küsuratlarını saymazsanız yüzde 50, yüzde 50 şeklinde gidiyor.Peki şu mükemmel denge bir rastlantımıdır?

Yüce Rabbimizin o sonsuz ilim ve kudreti olmazsa istediğiniz kadar bilim adamlarını görevlendirin ve bir o kadar da ceza ve ödül koyun yine bu dengeyi sağlayamazsınız.

Rabbimizin Kur'an'da en çok üzerinde durduğu konulardan biriside "DENGE" konusudur.Yani kainata koyduğu ölçüler.Rahman suresinde Yüce Rabbimiz şöyle buyuruyor:" Göğü yükseltti ve ölçüyü(dengeyi O ) koydu. Sakın dengeyi bozmayın"(Rahman,7,8).

Yüce Rabbimiz sadece insan nüfusunu değil bütün canlıların miktarını ve sayısını da dengelemiştir.Eğer Rabbimizin bu dengesi olmazsa hayat kesinlikle yaşanmaz hale gelir ve kontrolden çıkar.

İnsanoğlu Rabbimiz koymuş olduğu hangi dengeyi bozduysa mutlaka başına iş açmıştır ve yaşadığı dünyayı yaşanmaz hale getirmiştir.İnsanlar sebze ve meyvelerle oynamış onların özelliklerini bozmuştur.O güzelim sebze ve meyvelerin tadını kaçırmıştır.Adeta bir şifa hazinesi olan o sebze ve meyveler fayda yerine zarar verecek duruma gelmiştir.

İnsanoğlu çevreyi bozmuş,denizleri kirletmiş ve en önemlisi de havayı kirleterek kendi başına dert açmıştır.Bakınız Yüce kitabımız bu durumu nasıl açıklıyor:" İnsanların kendi işledikleri sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır.Dönmeleri için Allah,yaptıklarının bazı (kötü) sonuçlarını (dünyada) onlara tattıracaktır."(Rum,41).

Kur'an'da en çok geçen ayetlerin başında "ÖLÇÜ/KADER" ayetleri gelir.Rabbimiz her şeyi bir ölçüye/kadere göre yarattığını anlatmaktadır.Dolayısıyla bizler de hayatımızı Allah'ın koymuş olduğu ölçülere göre yaşarsak huzurlu ve mutlu olacağız.Ve Rabbimiz bizlere Kaderin varlığını haber vermektedir.

Kur'an'da her şeyin bir ölçüye/kadere göre yaratıldığını anlatan bir çok ayet vardır.Örnek olarak birkaç tanesi şöyledir:

-"Hiç şüphesiz, Biz her şeyi kader ile yarattık. (Kamer Suresi, 49).

-"Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır. (Hadid Suresi, 22).

-"De ki: "Sizin için belirlenmiş bir gün vardır ki, ondan ne bir an ertelenebilirsiniz, ne de (bir an) öne alınabilirsiniz. (Sebe Suresi, 30).