"İzmir'in farklı bayrağı ve farklı parası olsun" diyen delinin biri kuyuya taş atmış lakin kırk akıllı çıkaramamış.

"İzmir'in farklı bayrağı olsun" cümlesini duyduğumda aklıma ilk gelenleri zikretmeliyim.

Mesela Devletin başında Mustafa Kemal olsaydı İstiklal mahkemelerine derhal gönderir o belediye başkanını muhakeme eder ve sallandırırdı İzmir'in dağlarında çiçekler açarken. İstiklal Mahkemesi huzurunda hesap vermesi bile o belediye başkanı için lütuf olurdu.

Bir başka aklıma gelen düşünce şu olurdu: "Evet, İzmir'in bir bayrağı olacaksa ay yıldızlı bayraktan ayrı, Yunan bayrağını andırmalı deyip o başkanın arzu ve isteklerinin arka planında niyetini açığa vurmayı isterdim.

Ancak bunların hiçbiri mümkün değil ve doğru da değil zaten. Biri varsayım diğeri de abartı ya da yanlış benzetme.

Vicdanları sarsan bu cümlenin ardından, mutlaka, vicdanları rahatlatan bir uygulama/yaptırım gelmesi gerekir.

İzmir'e Belediye Başkanı olmuş birinin bu cümlesini İzmir'de kamuoyu yoklaması yapsak acaba ne kadar oy alır?

Ve ondan sonra seni bu kadar millet istemiyor, senin kanaatlerini benimsemiyor hadi sen bırak belediye başkanlığını. Sen git, seni yoksa istemiyoruz deme kapısı açılır mı?

Bu da tehlikeli. Hiç bir vatandaşın aklına gelmemeli vatanın bir parçasını başka bu şekilde farklı görmek. "İzmir'in farklı bayrağı olsun" dedikten sonra ardından İstanbul'un da olsun... Ardından Ankara'nın da farklı bayrağı olsun gibi çağrışımları getirecek bu cümle... En basit haliyle bu pislikmiş gibi teleffuz edilen sözler derhal gömülmelidir.

Bunca zamandır kimsenin aklına gelmemiş böyle bir ifadeyi zikreden belediye başkanının kulağına kim üflemiştir? İnsanları kışkırtacak bu cümleyi kim ona ezber etmiştir?

Ya da saf saf soralım... Neden bunu söylüyorlar? Böyle bir şeyi söylemekte ki maksadınız nedir? Ağzınızdan çıkanı kulağınızın duymadığını, hatta aklının basmadığını zannettiğimiz bu zat-ı zelil adam gizli gizli bir şeyler mi söylemeye çalışıyor? Sen kimin nesisin..? Hatta ayıp olmazsa sünnetli olup olmadığına da bakmak lazım. Ne olur, ne olmaz.

Bunlar onu aşağılamak ya da hakaret etmek için mi? Hayır, kimliğini ortaya koymak için. Hatta "vatan bölünmez bir bütündür" ilkesini görmezden geldiği için.

Ha bir de aklıma gelen şey şu. Konak sahile indireceksin bu kafadaki adamları arkasına bir tekme vuracaksın fırlatıp atacaksın karşı adaya. Yüzüversinler... Farklı bayrak istiyorsa İzmir'in dibinde farklı bayrak gölgesinde dinlensin.

Vatanımıza, bayrağımıza göz diken hain bakışlar nasıl ki yok edilmişse şanlı tarihimizde aynen onun gibi zehirli sözleri böyle sorumsuzca laflar edenleri de pişman edeceksin vesselam.