MÜSİAD İnegöl Şubesi, 18. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Mevcut başkan Halil Malkaç, üyelerin güvenoyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Başkan Malkaç, Zeki Kavaz'dan devraldığı görevine devam ediyor.

Başkan Malkaç'ı ve yönetimini tebrik ediyoruz.

Halil Malkaç başkanlığındaki yönetim kurulunda bizden de iki isim var; Yönetim Kurulu başkanımız Ömer Şen ve Gazetemiz yönetim Kurulu üyesi, İHH İnegöl Başkanı İlhan Tatlı...

Gazetemizin eski genel yayın yönetmeni Erdal bayraktar da, uzun süreden beri İnegöl Müsiad'ın şube müdürlüğünü devam ettiriyor.

Bu açıdan Müsiad'ın İnegöl'deki etkinliğini çok yakından takip etme imkanımız var.

EKONOMİMİZ DİMDİK AYAKTA

Darbe girişimlerine ve peş peşe gelen terör saldırılarına rağmen Türkiye ekonomisinin, dimdak ayakta olduğunun en önemli göstergelerinden biri İnegöl ekonomisidir. Müsiad da İnegöl ekonomisinin nabzının attığı en önemli kurumlardan biridir.

Ekonomik sıkıntılarımız yok mu? Tabiki var. İş adamlarımız, İnegöl sanayisi, mobilyacısı bu sıkıntıları en derinden yaşıyorlar. Mevcut tabloya rağmen, iç ve dış tehditlere rağmen, onca saldırıya rağmen, dünya ekonomisinin dar boğazdan geçmesine rağmen, hala ticaretimiz bu seviyede ise gerçekten şükretmemiz gerekiyor.

BİREYSEL DEĞİL ÜLKESEL ÇIKARLAR

Böylesine hassas günlerde, devletine ve milletine bağlı bir tutum sergileyen MÜSİAD'ın varlığı gerçekten hayati önem taşıyor.

Başkan Malkaç yaptığı konuşmada; MÜSİAD'ın, bireysel çıkarların değil ülkesel çıkarların konuşulduğu bir adres olduğunu söyledi. Bunun böyle olduğuna biz İnegöl'de şahidiz.

Başkan Malkaç'ı, ekonomik sınırları aşarak, inegöl'ün, Türkiye'nin ve hatta Dünyanın gündemine dair duyarlı olmasından dolayı da alkışlıyoruz. İyi bir insan, iyi bir Müslüman olduğuna da şehadet ediyoruz. Allah yolunu açık etsin.

MÜSİAD'A İHTİYACIMIZ VAR

Ülkemizin ve yaşadığımız şehirlerin sorunlarını tartışan, tartışmakla kalmayan, sorunları teşhis edip çözüm ve proje üreten MÜSİAD'a, hem İnegöl'ün hem Türkiye'nin her zaman ihtiyacı var.

Müsiad'ın diğer taraftan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ve İnegöl Kaymakam'ı Ali Akça başta olmak üzere kenti yönetenler ve siyasilerle uyum ve paylaşımı da takdire şayan.

Birlik, dayanışma ve kardeşlik; İnegöl'e yakışan budur. Bizler Türkü, Kürdü, Abazası, Gürcüsü, Lazı ve Çerkez'iyle İnegöl'de küçük ama örnek bir Türkiye'yiz. Farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı güzel bir şehiriz.

Birileri dolar yükseldikçe avucunu ovuştururken, birileri sadece cebine girecek parayı dert edinirken, birileri ülkenin ekonomisi bozulsun diye hainlik ederken, birileri faiz lobisinin güdümünde kapitalist hesaplar peşinde koşarken, MÜSİAD'ın milli duruşunu çok önemsiyoruz.

Önce Vatanını ve milletini, sonra ticareti düşünen güzel insanlar, İyi ki varsınız!