TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2021-2022 sezonunun 20. haftasında kendi evinde karşılaştığı Ankaraspor'u 3-1 yenerek sezonun ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapmış oldu.

İnegölspor'a galibiyeti getiren golleri 14.dakikada penaltıdan İbrahim Sürgülü, 46.dakikada Bahadır Taşdelen ve 61.dakikada Serkan Sözmen kaydetti. Rakip Ankaraspor'un tek golünü ise 90+2'de Erdem Çetinkaya attı.

Maç öncesinde gece yağan karla kaplanan İnegöl İlçe Stadı zemini belediye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu temizlenerek maça hazır hale getirildi.

İnegölspor aslında maça iyi başlayamadı. Taktik gereği olsa gerek önce rakibine karşı iyi bir savunma yaptı. Ardından arzu edilen oyunu sergilemeye başladı.

Nitekim 14.dakikadaki penaltı pozisyonuna kadar rakip Ankaraspor baskılı oyunu ile gol aramaya çalıştı. Fakat defans oyuncularımızın iyi bir savunma yapması ve günün en başarılı ismi kaleci Gökhan Siverek'in yerinde ve muhteşem kurtarışları rakibe gol imkanı vermedi.

Kazanılan penaltı vuruşunun İbrahim Sürgülü tarafından gol ile sonuçlanmasından sonra ikinci yarının hemen başında Bahadır Taşdelen'in akıl dolu golü takımımızı rahatlattı. Serkan Sözmen'in attığı gol ise rakip Ankaraspor'un bütün umutlarını yok etti.

Antalya kampı takıma yaramış ve kamptaki çalışmalar futbolcular üzerinde olumlu etkiler bırakmış olacak ki temsilcimiz İnegölspor rakip Ankaraspor karşısında son haftaların belki de en iyi mücadelesini ve oyununu sergiledi.

Ankaraspor gibi güçlü ve kaliteli ayaklara sahip bir takımı hem de 3-1 yenen İnegölspor futbolcuları galibiyeti bir gün önce doğum gününü kutlayan Başkan Kani Ademoğlu'na hediye etmiş oldular.

Kaleci Gökhan Siverek yaptığı kurtarışlarla günün en başarılı ismi oldu. Beklerimiz Aykut Uluç ve Serkan Sözmen yaptıkları bindirmelerle hücuma katkı sundular. Stoperler İbrahim Sürgülü ve Samet Cantürk yerinde müdahaleleri ile rakip oyunculara gol fırsatı vermediler.

Orta sahada Selimcan Temel, Furkan Özyapı ve yeni transfer Kadir Salih uyum içinde oynayarak maça hareket getirdiler. Böylece maçlarda sürekli olarak her bölgeye koşan ve bundan dolayı yorulan Selimcan Temel; Furkan Özyapı ve yeni transfer Kadir Salih sayesinde yorulmadı ve güzel bir oyun sergiledi.

Kanatlarda tamamen iyileşen Ersel Aslıyüksek ve Bahadır Taşdelen gollük pozisyonlar yarattılar. Rakip defansı dağıtan, 2.ve 3.golün paslarını veren Santrafor Ömer Faruk Ermeç de neredeyse bütün hava toplarını alarak görevini tam olarak yaptı. Oyuna sonradan giren Gülhan Üreyen, Furkan Mızrak, Türker Toptaş ve yeni transfer Fatih Cerlek ise ellerinden geleni yapmaya çalıştılar.

Grubumuzda bu hafta oynanan maçlarda enteresan sonuçlar alındı. Play-Off'u kovalayan takımlardan 5 tanesi kendi evinde yenildi. Bu durum az da olsa bize umut veriyor. Play-off hattında 5.sırada yer alan An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor ile aramızda 9 puanlık bir fark bulunuyor. Puan farkı kapatılabilir elbette. Üst üste 3 galibiyete bakar.

Önümüzdeki 2 hafta üst üste deplasmanda önce 1461 Trabzon FK ve daha sonra Etimesgut Belediye spor ile maçlarımız olacak. Bu maçlardan alınabilecek puan veya puanlar gidişatı belirleyecektir. Futbolcu kardeşlerimiz bu haftaki gibi mücadeleci ve güzel oyunlarını yeniden sergilerlerse play-off hedefine ulaşmak mümkün olabilecektir.

Önümüzdeki hafta Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağımız 1461 Trabzon FK karşısında galibiyetimizi yazmak dileklerimle...