İnegöl iş dünyası bir aydır seçimle yatıp kalktı. Ve beklenen seçim Pazar ve Cuma yapılan seçimlerle sonuca bağlandı. 1987'den beri başkanlık koltuğunda oturan Metin Anıl başkanlığı mavi ve turuncu listenin ortak adayı Yavuz Uğurdağ'a bıraktı.

31 yıl sonra Metin Anıl ve yönetiminin devrilmesi İTSO için bir devrim sayılır. Maalesef Metin Anıl kendisi çekilip "metin abi" olarak kalmaktansa yenilerek gitmek zorunda kaldı. Onun adına talihsiz bir durum.

Seçimin kazananı mavi liste. Bu mavi liste içinde bir çok ismi, grubu barındırıyor. Bu başarının bileşenlerine bir göz atalım.

Zeki şahin: Mavi listenin başkan adayı. Zeki Şahin kendi grubundan çıkamadı. Ancak mavi liste kazandıysa bu başarıda en büyük pay Şahin'e ait. Onun ismi, seçim stratejisi ve yönetimi sayesinde mavi liste Anıl'a karşı en yüksek meclis üyesi sayısına ulaştı. Ve bu başarıyı kırmadan dökmeden sakin bir biçimde başardı. Kendi başkan olmadı ise de seçimin kazandıranı o.

Yavuz Uğurdağ-Kenan Kender: Tecrübe ve organizasyon yetenekleriyle mavi listenin çimentoları.

Nedim İncebay : Açık ara mavi listenin " messi'si"

Ahmet Güleç: Ortalarda görünmese de perde gerisinde çok köprüler kurduğunu biliyoruz.

Saadet Partisi: Komitelerin birkaç oyla kazanılıp kaybedildiği bir seçimde blok olarak değişimden yana oldular. Onlar olmasaydı olmazdı.

MÜSİAD-İGİAD-İMOS: İşadamı derneklerimiz de bu seçimde aktif olarak değişimden yana çalıştılar.

Turuncu liste: Seçim sonuçlarında başkanı belirleyecek oy onlardaydı. Ve onlar da değişimden yana kullandılar tercihlerini.

Mavi listedeki tüm adaylara aday olmayıp değişim için çalışan tüm işadamlarını da unutmayalım.

Artık İTSO'da yeni bir dönem başladı. İTSO üyesi bir İnegöllü olarak beklentim; İnegöl için aktif bir şekilde çalışan, proje üreten ve her seçimde listelerin yenilendiği değişimin dinamizmine inanan bir İTSO.

Herkese hayırlı olsun.