Emperyalist ülkelerin yaptıklarına, yapacaklarına, onların dümenine gelenlere, onların çanağına su götürenlere, onların değirmenine tohum götürenlere isyanım var. Son zamanlarda yine gerek Ortadoğu da gerekse ülkemizde birileri bir şeyleri kaşımaya, karıştırmaya, bozmaya bozgunculuğun yayılımına katkı vermeye başladı, buna isyanım var. Kendince insan haklarına saygılı olduğunu savunan ABD, kendi insanlarına karşı işlediği insanlık suçunu görmezlikten gelerek ülkemizin içişlerine karışmasına isyanım var. Haydut ABD beslemelerini insan hakları adı altında beslemelerini kullanmasına ve kendilerini kullandıranlara isyanım var. Emperyalist ABD'nin ne iş var? Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da, Yemen'de, Doğu Akdeniz'de bunları beslemelerin düşünmesini istiyorum, düşünmeyenlere isyanım var.

Yabancı ülkelerin dümenine gelerek ülkemin bir çakılına bile zarar verenlere asla müsamaha ile bakam mümkün değildir. Son zamanların moda eylemin merkezi Boğaziçi Üniversitesi'ndeki sözde hak arama eylemlerinin ne hoş görülecek yanı var, ne de desteklenecek. Bu zamana kadar yapılan atamaların belli bir prosedüre göre yapıldığını hepimiz biliyoruz. Daha önce de insanın içine sinmediği atamalar yapıldı, yapılan seçimlerde en çok oyu alan rektör adaylarının ataması yapılmadı, en az oyu alan rektör adayının atamasının yapıldığını da gördük, buna kimsenin gıkı çıkmadı. Atama merciinin bir prosedürü var, atanacak kişinin liyakati uygun değilse de uygun hale getirilerek ataması yapılır. Yani minareyi çalan kılıfını hazırlayarak işini yapıyor. Şimdi bir rektör ataması yapıldı sözde demokrasi havarileri meydanlara çıktı. Bu yazımı asla ve kat'a her hangi bir siyasi partiyi desteklemek için kaleme almadığımı ifade etmek istiyorum. Ben ülkemin üzerine oynanmak istenen oyunları dile getirmek istiyorum.

Öncelikle şunu ifade etmekte fayda var, öğrencinin misyonu rektör atamak değil, en kaliteli düzeyde eğitim almak olması gerektiğini düşünmekteyim. Durup durduk yerde bütün sorunlar bitmiş gibi sanki Türkiye'nin tek sorunu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasının yapılması varmış gibi eylemlerin yapılmasın isyanım var. Milletin malına zarar verilerek vandallık yapılmasına isyanım var. Hak arama bahanesiyle Milletin değerlerinin aşağılanmasına isyanım var, nerden çıktı değerler ile alay edilerek hak arama işi. Bu vandallıklar emperyalist güçler tarafından da sürekli desteklenmekte, sürekli pohpohlanmakta. Bu işin demokrasiyle şununla bununa hiçbir alakası yok, bu düpedüz emperyalist egemen güçlere uşaklık yapmaktır.

ABD'nin ülkem için demokrasiden ve insan haklarından bahsederek hiçbir söz söyleme hakkı olmadığını ifade etmek istiyorum çünkü ABD insan hakları konusunda dünyanın bir numaralı sanığıdır. İnsanların boğazına çökerek insanları öldürmediler mi? Petrol için terörü destekleyip ülkeleri işgal etmediler mi? Hala da petrol için sözde demokrasi için terör unsurlarını desteklemiyorlar mı? Benim isyanım bunlara var. ABD tam bir haydut devlet değil mi? Karşılıklı yapılan anlaşma gereği halkımızın alın teriyle ödediği F-35 uçaklarına el koymadı mı? Şu anda dünyanın neresinde olursa olsun bütün terör unsurlarını kendi çıkarları için desteklemiyor mu? Daha düne kadar Suriye'nin Kuzeyinde çok nadir görülen terör olayları bu yeni yönetim ile birlikte tırmanmaya geçmedi mi? Benim isyanım buna var. Bu terör olaylarının tesadüf olduğunu düşünen varsa yanarım onların aklına, böyle düşünenlere isyanım var.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Boğaziçi Üniversitesi'nde sözde hak arama eylemleri için 'Öğrencilerin ve göstericilerin gözaltına alınmasından endişe duyuyoruz" açıklamasını yaptı. Bu açıklamaya isyanım var. Ben de hak arama eylemlerini destekliyorum bunda sorun yok ama ABD bundan sana ne? Benim ülkemi karıştırmaya ne hakkın var, senin önce kendi bahçeni temizlemen gerekmez mi? Ülkeleri kendi çıkarı için karıştıran ABD'ye isyanım var. Yaşasın demokrasi ve insan hakları, yaşasın ülkelerin özgürlüğü.