İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 2 haftadır mahalle toplantıları gerçekleştiriyor. İlkini Mesudiye'de gerçekleştirmişti.

Gündüz vakti olması, cami içinde olması nedeniyle ilk toplantıda sanırım bayanların katılımı da yoktu.

İkinci toplantı akşam üstü yapıldı. Bayanlar da katılım gösterdi, işten dönenler de... Bu manada daha verimli oldu denilebilir.

Mahallenin temel sorunlarını yerinde tespit etmek doğru bir yaklaşım... Taban bu manada doğru bir adım attı.

Ben bu istişare kültürünün daha da genişlemesinden yanayım. Mesela 2 ayda 3 ayda bir bile olabilir. Muhalefet ilçe başkanları ile bir araya gelinebilir.

Belediyenin eğitim, spor, kültür-sanat alanında çalışmaları var. Yıl içinde ne tür çalışma yapılabilir denilerek eğitim, spor ve sanat alanında ön plana çıkmış isimleri de işin içine katabilirsiniz.

Doğal olarak kendi birlikte yönetelim derken daha geniş bir yelpazede bu yapılırsa daha verimli olacağı kanaatindeyim.

Yine de bu çalışma adına Başkan Alper Taban'ı tebrik ediyorum.

FAKÜLTEYİ KİM GETİRDİ?

Cuma sabahı WhatsApp'tan bir haber servis edildi bize. İnegöl'e yeni fakülte haberi. Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulacak İnegöl'de.

Resmi Gazete'de yayınlanmış. Tabii yeni eğitim öğretim yılında olacak mı derseniz sanmıyorum. Onlar için yer, öğretim görevlisi, malzemeler gerekli.

Önümüzdeki yıl kitapçıkta yer alır ümidindeyiz. İnegöl Üniversitesi adına önemli bir adım olduğu kanaatindeyim.

Bu fakülte ile ilgili benim bildiğim Hüseyin Şahin'in bir takım çalışmaları vardı. Vildan Yılmaz Gürel'in de şimdiye dek bu manada tek bir cümlesini duymadığımıza göre sanırım o da bizimle beraber öğrendi fakülte açılışını.

Şahin yada Gürel önemli değil. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir an önce hazırlanması ve açılması için de çalışmalar hızlanır umarım.