-Ya vallahi kral Hoca, kıymetini bilmiyoruz. Sonra başımızı taşlara vururuz ama bir daha karşımıza gelir mi gelmez mi bilemem.

-Oğlum, biz ikimiz hocanın dediklerini yapamaz mıyız yani biraz düşünelim, taşınalım ondan sonra kalkalım hocanın yaptığı gibi bizde sınıftaki arkadaşlarla paylaşalım, niye çekiliyoruz ki!

-Ya oğlum şimdi biri bir şey der, farklı fikirler savunur dayanamazsın. Cevap verirsin sanatta ikilik, çıkar gruplaşma . Bunlar pek hoş şeyler değil.

-Ama öbür taraftan da kendi fikrimizi söylemediğimiz zaman özgüvenimizin örselendiğini hoca da söyledi, öyle değil mi. Bir kere söylemiyorsun, iki kere söylemiyorsun susuyorsun sonra bakıyorsun, diğer konuşanlar gibi düşünmeye başlamışsın.

Sesin soluğun çıkmıyor. Sen, sen olduğunu unutuyorsun artık. Belki de ortama bir robotu dönüşüyorsun.

-Vallahi sen de haklısın arkadaş. O zaman hazır hoca bize bu imkanı vermişken bir sonraki derste bizde bir bilinç akışı tekniği ya da iç konuşma tekniği ile düşüncelerimizi söyleyelim.

-Ya, arkadaşlar hocanın söylediklerine destek mahiyetinde söylediklerimizden dolayı bize yalaka derlerse. Ama biz bunları konuştuk diye hocadan not istemiyoruz, bize vermiş bu imkanı.

Düşüncemizi paylaşmak adına konuşuyoruz. Bazen hocanın eksik bıraktığı şeyleri dile getirebiliriz yani. Dolayısıyla vurguladığımız noktalar, öne çıkardığımız kanaatler ile arkadaşlarımıza bir ön açabiliriz.

-Vallahi iyi olur ha. Yarın da iki ders var. Orada rahat rahat konuşuruz.

-Yalnız şu hocanın dediği bir kaç cümleden bayağı etkiledim. Lgbt anlayışa sahip olanlar, toplumumuzu tahrip etmek istiyor ve toplumsal cinsiyet eşitliği deyip de cinsiyetsiz bir toplum yetiştirmeyi hedef alıyorlar.

-Ya hakikaten Allah insanı ya erkek ya da kadın yaratmış. Bunlar da onları değiştirmeyi tasarlanmaları görünce "gerçekten ilahlık" yapmak istiyorlar başka bir şey değil. Kesmiyor mal, mülk, şan şöhret, para, pul bu adamları.

-Zaten hoca değil başkaları da bu konuda böyle kanaat belirtmişler ya.

-Tabii bunlar sadece yorumlar yani böyle kesin bir şey demiyoruz. Hoca da zaten dedi ya bunları okudum, izledim.

-İnsan okuyunca ve farklı bilgileri birleştirince "benim düşüncelerim bunlar. Tez gibi olur hipotez olur, tasarı olur, öneri olur, ama bu kesin böyledir demek için belki de erkendir.

-Tamam son noktayı da koydun. Bak zilde çalıyor. Hadi herkes sınıfa girdi, biz de gidelim.

İki delikanlı sararmış yapraklara baka baka çimenlerin üzerinden taş döşenmiş zeminde yürüyüp sınıfa geçtiler.