2 senedir İnegöl Belediyesinin festival programını eleştiriyorum. İlkinde popüler müzik sanatçısı olmadığı için eleştirilerde bulunmuştum. Hem de popüler müzik dinlemeyen biri olarak? 80?lerin, 90?ların unutulmaz pop sanatçıları hariç pop müziği kolay kolay dinlemem. Ama buna rağmen pop müzik olmadan festival olmaz demiştim.

Geçtiğimiz sene ise bir Kibariye krizi yaşadım Belediye ile. Belediye Başkanı Aktaş?ı hem eleştirmiş hem de onun eleştirilerine maruz kalmıştım. Derdim Kibariye ismi değildi. Finalin isminin Kibariye olması benim eleştiri sebebimdi.

Bu sezonki festival sanatçıları ise gerçekten hem gençlere hem de yaşı ilerlemiş olanlara uygun. Öğrendiğim kadarıyla Abdullah Şahin Tiyatrosu bu yıl da var. İnegöllüler bu ekibi gerçekten sevdi. Benimde yer aldığım İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu bu yıl Bekir Ünlüataer ismiyle beraber bir Türk Sanat Müziği gecesi yaşatacak. Bekir Ünlüataer için TRT?nin en iyi erkek ses sanatçılarından biri olduğunu söyleyebilirim. Bu yıl Fettah Can ve Mustafa Ceceli de gençlere hitap edecek olan isimler. Gençlerin bu isimleri severek dinlediklerini biliyorum ama bana deseniz ki hangi şarkılarını biliyorsun bir tekini size söyleyemem. Dediğim gibi pop müzik bana hitap etmiyor ama gençler bu isimlere bayılıyor.

Velhasıl öncelikli olarak genç nüfusun beğeneceği, Sanat Müziği sevenlerin de Bekir Ünlüataer gibi özel bir sesle buluşacakları festival programını ilk kez benden duyun. İnegöl Belediyesi yakın zamanda bu isimleri kamuoyu ile paylaşacaktır. Ne diyelim festival şimdiden hayırlı olsun