ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

İstanbul'daki Otelci Ve İnegöllü: Kırklı yılların sonları, sabah İnegöl'e dönmeyi planlayan İnegöllü tüccar geceyi İstanbul'da bir otelde geçirir. Sabah uyandırılmayı arzu ettiği saati resepsiyona söyleyip, yattığı odanın kapısına da yazmasına rağmen uyandırılmamış dolayısı ile sabah ki gemiyi kaçırmıştı.

Aşağı indi otelin sahibi olduğunu düşündüğü kişiye "Böyle otelcilik olmaz" dedi. Yaşlı otelci de incinmiş olacak ki "Size satayım daha güzelini siz yapın" şeklinde cevap verdi. İki tarafın da çok etkilendiği belliydi.

İnegöllü, masadaki telefonu kullanmak istediğini söyledi. Babası hayatta değildi, annesini aradı. "Anne almak zorunda olduğum bir otel var, dayımlarla bir araya gelin ve akşamüzeri size tedarik etmeniz gereken parayı bildireceğim."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

MEHMET ŞAKİR ÜNLÜ: İnegöl 1955 doğumludur. İnegöl Dündar İlkokulu, İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Lisesi mezunudur. 24 Şubat 1977 tarihinde kurulan İnegöl Devrimci Gençlik Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Reklamcılık ve matbaacılık işleri yaptı. İstanbul İNEDAD İnegöllüler Dayanışma Derneği'nin kuruluşundan itibaren katkı sunmuş yönetim kurullarında görev almıştır. Sanal ortamda oluşturduğu "İnegöl Nostalji" sitesi ile ciddi bir fotoğraf arşivinin oluşmasını ve sanal ortamda birbiri ile ilişki kuran ciddi bir İnegöl'lü kitle oluşmasını sağladı. Daha sonra oluşan benzer sitelere de önderlik etmiş oldu. 2012 yılından itibaren farklı renkteki tropikal ağaçların tavla zarı büyüklüğünde kesilerek bir yüzeye yan yana yapıştırılması ile yapılan ve boya kullanılmayan bir resim sanatı ile meşgul olmaktadır. Kendisinin "Ahşapkari" adını verdiği bu sanatla ilgili İstanbul, Antalya, Bursa, İnegöl gibi ülkenin muhtelif yerlerinde sergiler açmıştır.

Kaynakça : www.ibbtube.com/konumehmet/sakir/unlu, www.oncevatan.com.tr&ressam-unlu-dunyada-bir-ilki-gerceklestirdi-makale.31956.html, 25.06.2016 kendisi ile görüşüldü.

PROF.DR.MUSTAFA ÜLGEN: 1945 yılında İnegöl'de doğdu. İlkokulu Dündar İlkokulu'nda okudu. 1958-59 İnegöl ortaokulu mezunudur. Liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okudu. Haziran 1967 de İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. İki yıl yedek subay diş hekimliği yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 5 yıllık yurtdışı bursu kazandı. İsviçre Zürıch Üniversitesi'nde ortodonti eğitimi aldı. Doktora sonrası İngilizce eğitimi için Londra'ya geçti. Beş yıl yurtdışı burs aldığı için on yıl zorunlu görev yaptı. Sırasıyla sekiz yıl Ankara Üniversitesi, iki yıl Diyarbakır-Dicle Üniversitesi (Dekan), altı yıl İstanbul Üniversitesi, İki yıl Yeditepe Üniversitesinde çalıştı. 1979 yılında doçent, 1985 yılında profesör oldu. 14 adedi yabancı dergilerde yayınlanmak üzere 68 yayını, iki adedi yurtdışında olmak üzere 30 bildirisi vardır. On üç adedi yurtdışında olmak üzere 43 konferans vermiştir.

Kitap : Ortodonti Tedavi Prensipleri (1990), Ortodonti (Anomoliler, sefalometri, Etiyoloji, Büyüme ve Gelişim, Tanı) (2007), Mustafa Oğlu Mustafa (2006)

Kaynakça : www.tod.org.tr/dosya-irp/upload/files/Mustafa/Ülgen-ozgecmis.doc., diskitaplarim.com/ Mustafa/Ülgen.