TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun yirmidokuzuncu haftasında kendi evinde karşılaştığı Turgutluspor'u 3-0 yenerek başarılı sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

Üst üste Afjet Afyonspor, Diyarbekir Spor A.Ş. ve Ergene Velimeşe Spor takımlarıyla oynadığı maçları kazanan, geçtiğimiz hafta deplasmanda şampiyonluğun en büyük adaylarından Sakaryaspor A.Ş. ile 2-2 berabere kalan temsilcimiz İnegölspor bu hafta kendi sahasında karşılaşacağı maçta Turgutluspor karşısında galip gelerek hem yenilmezlik serisini 5 maça çıkarmak hem de gruptaki konumunu daha iyi bir yere taşımak istiyordu. Rakip Turgutluspor ise geçtiğimiz hafta kendi evinde karşılaştığı şampiyonluk adaylarından 1461Trabzon FK'yı 1-0 yenmenin havasıyla İnegöl'e gelmiş, ligde kalma mücadelesi verdiğinden devre arasında yaptığı 5 yeni transfer ile İnegölspor karşısına çıkmıştı.

Kart cezalısı oldukları için kaleci Gökhan Siverek ve sol bek Serkan Sözmen' den yoksun olarak sahaya çıkan İnegölspor'da peş peşe gelen başarılı sonuçların getirdiği olumlu hava bu maçta da etkisini gösterdi. Nitekim maçın henüz başında 3.dakikada Ömer Faruk Ermeç' in sağdan yaptığı ortasından gelen topa kale dibinde müdahale eden Yusuf Özdemir gelişine sert vurarak durumu 1-0 yapan golü attı. Bu dakikadan sonra İnegölspor rahat bir oyun sergileyerek pozisyon üretmeye başladı. İnegölspor Ömer Faruk Ermeç, Bahadır Taşdelen ve Yusuf Özdemir ile; rakip Turgutluspor ise Mutlu Aksu Doğan, Burak Osman Gençal, Sinan Akaydın ve Emre Keskin ile bulduğu pozisyonlardan bir sonuç alamayınca ilk yarı 1-0 İnegölspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısına 1-0 skor avantajıyla başlayan İnegölspor rakip yarı alanda daha çok pozisyon bulmaya başladı. Maçın 51.dakikasında Bahadır Taşdelen ceza sahası dışından kaleye sert bir şut çekti. Rakip kaleci Fatih Demirlek bu topu güçlükle kornere çeldi. 66.dakikada Ersel Aslıyüksek'in şutu üst direğe çarpıp avuta gitti. Maçın 80.dakikasında gelişen İnegölspor atağında Bahadır Taşdelen'in sol çaprazdan kaleye gönderdiği top kaleciyi Fatih Demirlek'in bakışları arasından uzak köşeden filelere gitti. Bu golle 2-0 öne geçen İnegölspor 88.dakikada 3.golü buldu. Bu dakikada oyuna sonradan dahil olan Yılmaz Can Taşkıran, Turgutluspor defans oyuncularını birbir geçerek topu daha müsait durumdaki Aykut Uluç'a aktardı. Aykut Uluç da kale dibinde topu filelere göndermekte zorlanmadı ve skoru 3-0'a getiren golü kaydetti. Maç da İnegölspor'un 3-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Temsilcimiz İnegölspor, Turgutluspor karşısında aldığı bu galibiyet ile birlikte son 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik sonrasında toplamış olduğu 13 puanla gruptaki konumunu daha iyi bir yere taşımış oldu. İnegölspor haftayı 41 puanla 10.sırada tamamlarken, play-off hattında 5.sırada bulunan Sivas Belediye Spor ile arasındaki puan farkını da 8'e indirmiş oldu.

Evet, görüldüğü gibi İnegölspor' da işler yolunda gidiyor. Neden olmasın ki? Üst üste alınan galibiyetler, şampiyonluğun en büyük adayı Sakaryaspor A.Ş.'ye deplasmanda kafa tutması, ardından bu haftaki Turgutluspor galibiyeti, hepsi de takımda bir mutluluk havası estirdi. Yöneticiler, teknik heyet, futbolcular ve taraftar bu durumdan çok memnun. Maç sonu röportajlarında futbolcu kardeşlerimizin mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Hepsinde de daha iyi olma ve play-off hedefine ulaşma arzusu var. Teknik Heyet ve Futbolcu kardeşlerimizi ayrı ayrı kutluyorum, onları tebrik ediyorum.

Önümüzdeki hafta Çarşamba günü, 26 Ocak 'ta oynanması gereken fakat elverişsiz hava şartları ve ulaşımda yaşanan aksaklıklar nedeniyle ertelenen yirmiikinci hafta maçlarında deplasmanda Etimesgut Belediye Spor ile karşılaşacağız. Bu karşılaşma sonunda İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...