Hani bir söz vardır.Maçı tribünden seyredenler maçı daha iyi görür ve hangi futbolcunun ne yaptığını daha iyi görür.Yine derler ya dışarıdan seyretmek olayı görmek açısından daha avantajlı bir durumdur.

İşte bugünkü yazımızda sonradan İslam'ı seçen yabancı bir müslümanın izlenimlerinden bahsedeceğiz.Şöyle diyor:

-Müslümanlarla sohbet ederken sanki 500 yıl öncesinin insanlarıyla konuşuyorum gibi kendimi hissediyorum.İslam sanki benim bugünkü hayatımla alakalı değildir.Tanıdığım bir kısım Müslümanların günümüzle ilgileri yok.

-Bazı dindarlardan gördüğüm Din anlayışı,fazlasıyla sert ,katı ve zor.Dini uygulama ,emirler ve yasaklarla dolu.Bunları uygulamaya kalksan normal bir insan olamazsın.

-Bir Müslüman ne kadar dindar ise o kadar aksi,öfkeli katı ve agresif oluyor.Gördüm ki sert ve kaba olan Müslümanlardır.Çünkü Yüce Allah Peygamberimiz için şöyle buyuruyor:

-" Ve seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik."(Enbiya,107).

-"... Eğer kaba, katı kalpli olsaydın, hiç şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi."(Ali İmran,159).

-Ne zaman uzun sakallı birini görsem yolumu değiştirirdim.Çünkü hemen bana Cehennemlik olduğumu söylerlerdi.

-Ben,İslam hakkında kafama takılan soruları ne zaman sorsam bana "Git abdest al,iki rekat namaz kıl.Bunlar Şeytanın vesveseleridirler.Yoksa kafir olursun" derlerdi.

-Her soru soruşumda bana "Bak.dikkat et.Dinden çıkacaksın,bunlar şeytandandır" derlerdi.Oysa Kur'an şöyle buyuruyor:

-"... Eğer bilmiyorsanız, bilenlere sorun."(Nahl,43).

-İbrahim "Rabbim! Ölüleri nasıl diriltiyorsun, bana göster!" deyince, rabbi "Yoksa inanmıyor musun?" demişti. O "Hayır inanıyorum, fakat kalbim tam kanaat getirsin diye" cevabını verdi"(Bakara,260).

-Kur'an'da "...Onda şüphe yoktur" (Bakara,2) deyimi sadece Kur'an için kullanılırken,her grup ve meşrep kendi hocalarının kitaplarını hatasız kabul ediyor.Ayetleri de yorumlamaya çalışıyorlar.

-İlk emri "OKU" olan İslam'ın Kitabı olan Kur'an'ı değil de kendi grubumuzun kitaplarını okuyoruz.Ve kendi meşrebimizin kitapları için "YAZDIRILDI" diyerek (Haşa) farkında olmadan imanımızı tehlikeye atıyoruz.

-"İki günü eşit olan zarardır "buyuran bir Peygamberin ümmeti neden hep geriye gidiyor.

-.Başka dine mensup olanlara bile iyi davranmayı emreden İslam neden kan dökücü hale getirildi. Barış dini olan İslam nasıl oldu da savaş dini haline getirildi.Oysa Kur'an şöyle buyuruyor: "Allah, din konusunda sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayanlarla iyi ilişkiler içinde olmanızı ve onlara adaletli davranmanızı yasaklamaz. Allah adaletli olanları elbette sever."(Mümtehine,8).

-Ve İslam'ın kaynağı Kur'an ve Sünnet iken neden Hikayeler,Hurafeler ve Rüyalar dini hale getirildi.

Abdulvasih DURAN