Günümüzdeki bütün çelişkiler gibi maalesef İslam kavramıyla Müslüman kavramı da birbiriyle uyumlu değildir.Aslında en uyumlu olması gereken kavramların başında İslam-Müslüman kavramı gelmektedir.Çünkü Allah'ın gönderdiği dinin adı İslam,o dine inanan insana da Müslüman denir.

Oysa gel gör ki bu iki kavram günümüz de birbiriyle uyumlu olmaktan çıkmıştır.Yani İslamın esaslarına uygun bir Müslüman tipi çok görülen bir manzara değildir.

İsterseniz geliniz İslam ile günümüzün müslümanını karşılaştıralım:

-İslam, "OKU" diyor .Müslümanların büyük bölümü okumuyor veya okumayı sevmiyor.Okumayı sadece diploma almak için aşılması gereken engeller olarak görüyor.

-İslam, "AKLINI KULLAN" diyor.Müslümanların bir kısmı ise aklını başkasına kiraya vermiş ve dolayısıyla aklını kullanmıyor veya kullanamiyor.

-İslam "Allah'a tevekkül edin O'na güvenin" diyor.Müslüman ise hala karamsar ve ümitsiz haldedir.

-İslam," Namaz Kılın" diyor.Oysa 5 vakit düzenli namaz kılan Müslümanların oranı yüzde ellinin altındadır.

-İslam,"İnsanları Uyarın "diyor.Günümüz Müslümanlarının büyük bölümünün bu görevden haberi dahi yoktur.

-İslam,"Allah'a şükredin,İnfak edin" diyor.Müslümanların önemli bir kısmı ise şükür kavramını sadece "Allah'a şükürler olsun " şeklinde anlıyor.Oysa ki her nimetin şükrü kendi türünde olur.Yani malın şükrü fakiri,yoksulu ve yetimleri gözetmektir.İlmin şükrü anlatmak,uyarmak ve öğretmektir.Sağlığın şükrü ise Allah yolunda koşuşturmaktır.

-İslam,"Şeytandan Allah'a sığının "diyor.Günümüz Müslümanlarının bir kısmı şeytan ve nefsinin emrine girmiş bir haldedir.

-"İslam "Anne-Babaya ve akrabaya iyilik yapın "diyor. Müslümanların bir kısmının anne-babası huzur evlerinde yaşıyor.Akrabalar arasında iletişim zayıflamış,hatta akrabalar birbirleriyle küsmüş,gidiş ,gelişler ve ziyaretleşmeler durma noktasına gelmiştir.

-İslam,"Ahde vefa gösterin,sözünüzde durun "diyerek söz vermenin sorululuk olduğunu söylüyor.Oysa Müslümanların önemli bir bölümü verdiği sözlerini unutuyor veya önemsemiyor.

-İslam,"Ölçü de ve tartıda hile yapmayın "diyor.Günümüz de müslümanım diyen bir kısım insanların buna riayet etmediğini hepimiz görmekteyiz.

-İslam,"Günahların görüneninden de görünmeyeninden de kaçının "diyor.Oysa günümüz Müslümanlarının bir kısmı başta büyük günahlar olmak üzere bilerek ve isteyerek günah işliyor.Hem namaz kılıyor hem içki içebiliyor,kumar oynayabiliyor,zina yapabiliyor, faiz yiyebiliyor.Bunları yaparken de gayet normal bir hayat yaşadığını söyleyebiliyor.

-İslam,"Allah'ın Rasülu size neyi emrettiyse yapın ve size neyi yasakladıysa ondan vazgeçin " buyurduğu halde,bir kısım Müslümanlar Allah'ın Rasulunu hayatın dışına atmaya çalışırken diğer bir kısmı da sünnetini sadece şekilcilik olarak anlıyor.

-İslam,"Gıybet,dedikodu,zan ve yalandan kaçının "diyor.Bu karşılık müslümanların büyük bölümü kahve köşelerinde ev sohbetlerinde başkalarının dedikodusunu yapıyor,iftiralar atabiliyor,gerçeğe dayanmayan zanda bulunabiliyorlar.

-İslam,"Kendinizi ve aile efradınızı ateşten koruyun" diyor.Oysa Müslümanların önemli bir kısmı aile efradına,çoluk çocuğuna dünyasını kazanması için gösterdiği gayret kadar ahiretini de kazanmasına bir o kadar gayret göstermiyor.Anne-babalar çocuklarına gelecekte iyi para (LİRA) kazanmasının yollarını gösterirken Allah rızası (LİLLAH) için de gayret gösterme yollarını öğretmiyor.

Bunlar ve bunlara benzer İslamın daha nice emirleri vardır.Ve müslümanım diyen insanların bir çoğunun da yerine getirmediği nice görevler vardır.Biz dinimizle çelişki içerisine girmezsek işte o zaman Allah bizlere yardım eder.

UNUTMAYIN:" Ey iman edenler! Eğer siz Allah'a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır" (Muhammed Suresi,Ayet 7).