İnsanoğlu eğitimin gerekliliğine yaşamı boyunca farklı farklı boyutlar yüklemiş. Eğitimi, gelişimin değişimin, dönüşümün, farkındalık oluşturmanın olmazsa olmazı kabul etmiş. Bu özellikler şehrimizde de böyle kabul edilmiş olacak ki eğitimin farklı türevlerine farklı bir şekilde destekler verilmekte. İşimiz gücümüz eğitim ve eğitimi destekleyen organizasyonlar olursa bu toplumsal gelişmenin üzerinde domino taşı etkisi oluşturacaktır.

Okullar öğrenmenin tarlası ise kitaplar suyu ve ilacıdır, kısacası eğitimin ilacı ve suyu kitaplardır. İlaçsız susuz ürünün istenilen kalitede olması nasıl ki mümkün değil, kitap okumayan bireylerin de gelişmesini beklemek o kadar yanlış olacaktır. Saldım çayıra, Mevla'm kayıra paradigması gerçeklerle örtüşmez. Gelişim, dönüşüm ve değişimin pervanesi olan eğitimin nüvesini oluşturan kitap okuma ihtiyacı İnegöl Belediye Başkanlığınca tespit edilmiş olacak ki 5. Kitap Günlerini düzenledi.

5. Kitap Günlerinde 24- 25 Kasım tarihlerinde hasbelkader bendenize de okuyucularımla buluşmak üzere yerel yazarlar standında yer verildi. İki gün boyunca okuyucularımla, eş ve dostlarımla görüşme imkanım oldu. Bir yazar ya da şairin en önemli isteği eserinin geniş kitleler tarafından okunuyor olmasıdır. Yazmak ve eserin okuyucu ile buluşması eser sahibi için bir düğün bir bayram günüdür.

Düğünde ya da bayramda kar zarar hesabı yapılmaz, eş ve dostların varlığı önemlidir. Siz ne kadar varlıklı olursanız olunuz eşiniz dostunuz düğününüze iştirak etmiyorsa varlığınızın hiçbir ehemmiyeti olmaz. Kitaplarımı okuyucumla buluşturma tarihlerinde aynı standı Yazarı Ayhan Bayraktar ve Yazar Hikmet Kızıl ile birlikte paylaştım. Üç yazarın bir arada olması organizasyona farklı bir güzellik kattı. Ayhan Beyi ve Hikmet Beyi emekleri için tebrik ediyorum.

Yazmak, yazan insanın yaşamından bazı şeylerden feragat etmesi idealizm ile olacak şeyler. Yazarın yaşamından bazı şeyleri feragat ederek yazmasının bedeli ancak okuyucunun varlığı ile telafi edilebilir, parayla pulla ölçülecek değerler değil. Düşünce emeğini paylaşmak için fiziksel emeğini harcayarak, çevresini aydınlatmak için kendisini mum gibi eriten yazarları tebrik etmekten başka bir şey aklıma gelmiyor.

5. Kitap Günlerine en ücra köy yerleşim yerlerinden öğrencilerin ücretsiz olarak fuar alanına getirilip götürülmesi, organizasyona katılan katılımcıların okuyucu ile buluşmasının sağlanması, Ulusal boyutta yazan yazarların okullarda öğrencilerle buluşmasının sağlanması yine aynı yazarların fuar içinde söyleşi programlarının yapılması kusursuz bir şekilde yapıldı. İnegöl Belediye Başkanlığının, fuar alanına yazar ya da şair olarak katılan katılımcıların zorunlu ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik yapmış olduğu organizasyon özel sektör mantığını aratmadı. Bu inceliğin gösterilmesini sağlayan Belediye Başkanı Alper TABAN'a, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç'a, organizasyon görevlisi Volkan Derman'a ve isimlerini sayamadığım diğer görevlilere özverili çalışmaları için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.

Eğitimin ihtiyaç olduğu felsefesinden yola çıkılarak bir organizasyonun yapılması ancak alkışlanabilir. Ulusal ve yerel boyutta yazan yazar ve şairlerin eserlerinin okuyucuyla buluşturulması için düzenlenen organizasyonun kusursuz yapıldığını gözlemlediğimi ifade etmek istiyorum. Görevlilerin işlerini hassasiyetle takip etmeye çalışmalarının yanında ayrıca ulusal ve yerel yazarların eserlerinin aynı potada İnegöl halkıyla buluşturulması çok önemli değişim ve dönüşümün habercisi olduğunu ifade etmek istiyorum. Bütün bunlar çok güzel şeyler ancak bu organizasyonda yerel yazarlara söyleşi imkanın verilmemesinin eksikliğini hissettiğimi belirtmek istiyorum.

Önümüzde ki yıllarda yapılacak organizasyonlarda yerel yazar ve şairlere de gerek okul ortamlarında gerekse fuar alanında ki söyleşi alanlarında söyleşi imkanı verilebilirse 'Kitap Günleri' organizasyonu daha bir anlamlı olur diye değerlendiriyorum. Bizim işimiz gücümüz eğitim çünkü biliyoruz ki Kurucu liderimizin dediği gibi 'Eğitimdir ki bir Milleti ya özgür bağımsız şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.'