ÖYKÜ TADINDA İNEGÖL

İşi Rast Gitmek: İşinin rast gittiği ile bilinirdi. Doksanlı yıllar bir asker arkadaşını görmeye diye İzmir'e gitti. Elinde hiçbir iletişim bilgisi yoktu. Yapmayı düşündüğü şey Postane'ye gidecek postanedeki telefon rehberinden arkadaşınla aynı ad ve soyadındaki bütün kişileri sırayla arayıp arkadaşına ulaşmayı deneyecekti.

Gerek kalmadı Otobüs Terminalinden postaneye gitmek üzere bindiği belediye otobüsüne birkaç durak sonra arkadaşı da bindi karşılaştılar.

İYİ KALECİ OLDU AMA: Sonrasında uzun yıllar Bursa Amatör Kümelerinde başarılı bir kalecilik serüveni oldu ama ilk sezonu Gençler liginde kalecilik yapıyordu, takımın en iyisiydi ama takımı oldukça zayıftı. Şanssız da sayılırdı. O sezon takımın tek galibiyeti vardı, o gün de ustası izin vermediği için maça gidememişti.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

ŞEHİT SERDAR ÜNLÜSOY: Şehit jandarma komando er. 1979 İnegöl doğumlu olup, temel askerlik eğitimini Yeni Foça Jandarma Komando Er Eğitim Taburu'nda tamamladı. Şırnak 1. Jandarma Komando Tugayı askeri olarak vatani görevini yaparken 24.12.1999 tarihinde Şırnak-Bestler Bölgesi mevkiinde teröristlerle meydana gelen silahlı çatışmada şehit düştü. İnegöl Şehitliğine defnedildi. Adı Osmaniye Mahallesinde bir sokakta yaşatılmaktadır.

Kaynakça : 20.04.2016 tarihinde İnegöl Askerlik Şube Komutanı Kerim Kazanasmaz ve Astsb.Üstçvş. Bayram Çelikoğlu ile görüşüldü.

MUSTAFA REFİK ÜNLÜ:

İnegöl Yüksek Tahsil Talebe Cemiyeti Kurucu Başkanı, jeoloji yüksek mühendisi. 1947 İnegöl doğumlu olup 1960-61 öğrenim dönemi İnegöl ortaokulu mezunudur. Liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde jeoloji yüksek mühendisliği eğitimi aldı 1972 yılı mezunudur. 1977 yılında Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde işletme mastırını yapan ünlü, 1969-1995 yılları jeoloji yüksek mühendisi olarak MTA Maden Tetkik Arama Kurumu Jeotermal Enerji Servisinde çalıştı.

1978 yılı TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve genel sekreter olarak görev aldı. 1982 yılında ortaokul öğrencilerine yönelik aritmetik problemlerinden sınıflandırılıp çözüm yollarının açıklandığı bir kitap hazırladı. Cemiyet hayatında da yer almaya özen gösteren Ünlü 06.06.1968 tarihinde İnegöl Yüksek Tahsil Cemiyeti Kurucu Başkanıdır.

O dönemin sosyal hayatında önemli bir yeri olan cemiyet bisiklet yarışları, masa tenisi turnuvaları düzenlediği gibi ortaokul ve lise öğrencilerine bütünleme kursları düzenlemiştir. 2010 yılında Ankara İNEDAD İnegöllüler Dayanışma Derneği Kurucu Yöneticidir. Sonrasında da derneğin çalışmalarına katkıda bulunmayı sürdürmüştür.

Kitap : Problem Nasıl Çözülür (1982)

Kaynakça : 19.02.2017 tarihinde kendisi ile görüşüldü.